GÜNDEM

KÖY OKULLARINDA ÖĞRENCİLER ZEHİRLENDİ

Batman’ın köy okullarında öğretmen ve öğrenciler, dağıtılan yemekten ötürü zehirlendi. Eğitim Sen “Bu firmanın arkasında kimler var?” dedi.

KÖY OKULLARINDA ÖĞRENCİLER ZEHİRLENDİ
19-09-2021 13:55
BATMAN
Google News

100’E YAKIN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ ZEHİRLENDİ

Alınan bilgilere göre, Sason’un Çilekli, Yiğitler, Dörtbölük ve Derince İlkokulları’nda öğretmen ve öğrenciler, okula dağıtılan yemeği yedikten sonra fenalaştı. Zehirlenen öğretmen ve öğrenciler için okullara ambulanslar gönderildi. Zehirlendiği belirlenen öğretmen ve öğrenciler, Sason Devlet Hastanesi’nde tedavi edildi.

EĞİTİM-SEN'DEN SERT KINAMA

Eğitim Sen Batman Şubesi, Batman'ın Sason İlçesi’ne bağlı köy okullarında yaşanan zehirlenme vakaları ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada “Bu olayın ihmaller zinciri sonucu gerçekleştiği, hazırlanmış olan yemek ihalesinin şartnamesine baktığınızda açık ve net bir şekilde görülmektedir. Adrese teslim şekilde yapılmış olan ve devleti zarara sokacak şekilde, rant hırsı ile hareket eden bu vicdansızların çocuklarımızın hayatları ile ceplerini doldurmalarına izin vermeyeceğiz. Yıllardır Sason ilçemizde okul yemek halelerini alan bu tek firmanın ihaleleri nasıl aldığı araştırılması gereken bir husus. Bu firmanın arkasında kimler var? İhaleye sadece tek bir firmanın girebileceği şekilde hazırlanmış olan şartnameye baktığımızda bu ihalelerin şirket sahibi ya da birileri ile el ele verilerek hazırlandığını söyleyebiliriz. Türkiye'nin 81 ilinde sadece bir tek firmanın girebildiği başka bir ihale var mıdır?” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete