HALKIN SESİ

KÖY STATÜSÜNDE MAHALLE

Her hafta bir mahallede gerçekleştirdiğimiz “Mahallenin Muhtarları” köşemiz için Aydınkonak (Korik) Mahallesi’ndeyiz.

KÖY STATÜSÜNDE MAHALLE
24-04-2015 19:20
Google News

Daha önce Çamlıtepe ve Aydınkonak Köyü olarak biliniyordu burası. Sonrasında Belediye Meclis kararıyla mahalle statüsüne kavuştu. 16 bin nüfuslu 4 bin 248 seçmeni bulunan Aydınkonak’ın Muhtarı Salih Çetinkaya ile mahalleyi karış karış geziyoruz. Çetinkaya, yeni mahalle olmaları nedeniyle imar, sağlık, yeşil alan ve altyapı gibi önemli sorunlarının bulunduğunu söyledi.

SAĞLIK OCAĞI İSTİYORUZ

Mahallenin sorunları ve mahalle sakinlerinin taleplerini dile getiren Mahalle Muhtarı Salih Çetinkaya, Batman’ın büyük mahalleleri arasında sayılan Aydınkonak Mahallesinde sağlık ocağının olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu söyledi. Mahalleye sağlık ocağı kazandırılmasını isteyen Çetinkaya “Mahallemizde henüz bir sağlık ocağı yok. Mahallemize biran önce bir sağlık ocağının yapılması şarttır. Mahalle sakinleri yaşadıkları en küçük sağlık sorunlarında bile diğer mahallelere gitmek zorunda kalıyor” dedi.

İMAR SORUNU VAR

Mahallenin yeni bir mahalle olması itibarı ile imar konusunda bir takım sıkıntıları olduğuna dikkat çeken Çetinkaya, mahallede imar çalışmasının hızlandırılmasını istedi. Mahallenin köy görünümünden kurtarılması gerektiğine vurgu yapan Çetinkaya “Mahallemiz yeni bir mahalle olduğu için henüz köy görünümündedir.  Mahallemize biran önce imarın girmesi gerekiyor. Tam bir mahalle olmamız için imar şarttır” şeklinde konuşuyor.

YEŞİL ALAN VE PARK YOK

Mahallede genç ve çocuk nüfus oranının yüksek olduğuna dikkat çeken Çetinkaya, genç ve çocuk nüfusa yönelik yaşam alanlarının artırılmasını istedi. Mahallede yeşil alan ve çocukların oynayacağı güzel vakit geçireceği park alanlarının yok denecek kadar az olduğunu belirten Çetinkaya “Yeni bir mahalleyiz mahallemizde yeşil alan yok. Apartmanlarda sıkışıp kalan ailelerin nefes alacağı oturup dinleneceği yeşil alanların bir an önce yapılması lazım. Ayrıca çocuklarımızın oynayacağı park alanı yok. Yetkililerimiz çocuklar bizim geleceğimizdir, her şey çocuklarımız için gibi sözleri her platformda dile getiriyor. Ancak mahallemize bakınca pratikte bunun karşılığının olmadığını görüyoruz. Yetkililerden ricamız mahallemize biran önce çocuklarımızın oynayacağı park, ailelerin oturabileceği yeşil alanların yapılmasını bekliyoruz” diyor.

EKSİKLERİMİZ ÇOK FAZLA

Yeni bir mahalle olmanın sıkıntılarını yaşadıklarını belirten Çetinkaya, modern bir mahalle olmak için çaba sarf ettiklerini söyledi. Konum itibarı ile Batman’ın güzel bir yerinde olduklarını belirten Çetinkaya, dile getirdikleri sorunların çözüme kavuşturulması halinde Aydınkonak Mahallesi’nin Batman’ın modern mahalleri arasında yerini alacağını ileri sürdü.

KENTSEL DÖNÜŞÜME AÇIK BİR MAHALLEYİZ

Kentsel dönüşüme açık bir mahalle olduğunu belirten Çetinkaya “Mahallemiz yeni bir mahalledir. Henüz imar problemi bitirilmemiş, alt yapı sorunu, park sorunu ve daha birçok sorunu bulunuyor. Ancak, yeni bir mahalle olduğumuz ve coğrafi konumuzda uygun olduğundan dolayı kentsel dönüşüme açık bir mahalleyiz. Sorunların çözümü konusunda yetkililerden daha duyarlı olmalarını istiyoruz” diyor.

AYDINKONAK, NASIL BİR MAHALLEDİR?

“Mahallenin Muhtarları” köşemizin bir klasiği olan “burası nasıl bir mahalledir?” sorusunu yöneltiyoruz muhtarımıza. Muhtarımız Çetinkaya “Mahallemiz köy statüsündedir. Henüz yeni mahalle olduk ama görünümü itibariyle köy gibidir. Köy statüsünde olmanın bir avantajı ise komşuluk bağları diğer mahallelere göre daha yüksektir” ifadelerini kullanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete