GÜNDEM

KÖYDE KARANTİNA SONA ERDİ

Batman'ın Sason ilçesinde koronavirüs (Kovid-19) salgının kontrolü amacıyla Gürgenli köyünde uygulanan karantina uygulaması sona erdi.

KÖYDE KARANTİNA SONA ERDİ
06-05-2020 15:18
Google News

 

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, Gürgenli köyünde koronavirüs salgınının kontrolü amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri kapsamında ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına karar verildiği anımsatıldı.

Gürgenli köyündeki vatandaşların bugün sağlık kontrolünden geçirilerek herhangi bir olumsuz durumun olmadığı tespit edildiğinden karantina uygulamasına son verildiği kaydedilen açıklamada, "Tüm vatandaşlarımızın kendi ikametlerinde kalmaları, çok zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları, ilçemize ve köylerimize dışarıdan gelen herkesin ikamet ettiği yerdeki kişilerle beraber 14 gün boyunca evlerinden çıkmamaları ve misafir kabul etmemeleri, hem kendi hem de toplum sağlığı açısından hayati derecede önemlidir. Bu konuya riayet edilip edilmediği muhtarlarımız ve kolluk birimlerimiz tarafından denetlenecektir. Riayet etmeyen kişiler zorunlu karantina altına alınacak." denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete