GÜNDEM

KÖYLERE GÜNEŞ ENERJİLİ KLORLAMA CİHAZI KURULDU

Sason ve Hasankeyf Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birlikleri tarafından iki ilçeye bağlı toplam 28 köye güneş enerjili klorlama cihazları kuruldu.

KÖYLERE GÜNEŞ ENERJİLİ KLORLAMA CİHAZI KURULDU
04-01-2017 22:37
Google News

KLORLAMA CİHAZLARI, GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÇALIŞIYOR

Sason ve Hasankeyf Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birlikleri tarafından, içmesuyunu bakterilerden korumak ve temiz içmesuyu hizmeti sağlamak amacıyla köylerde güneş enerjili klorlama cihazları kurulması kararlaştırıldı.

Proje kapsamında Özel Sondajcılık Firması tarafından Hasankeyf’te 21 köye, başka bir firma tarafından ise Sason’da 7 köye klorlama cihazları kuruldu.

Özel Sondajcılık Firması Yetkilileri, cihazlar sayesinde köye gelen içmesuyunun bakterilerden korunarak saf hale getirileceğini açıkladı. Klorlama cihazlarının, elektrik enerjisi yerine güneş enerjisi ile çalışacağı bilgisini de veren Firma Yetkilileri, yenilebilir enerjiyi yaygınlaştırmak açından önemli bir çalışmaya imza attıklarını belirtti.

Köylüler, temiz içmesuyu çalışmasına verilen destekten dolayı Hasankeyf ve Kozluk Kaymakamlığı ile Köylere Hizmet Götürme Birliklerine teşekkür etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete