GÜNDEM

KÖYLÜLER ÇADIR KURUP, DOMUZ NÖBETİ TUTUYOR

Batman il sınırları içerisinde bulunan Diyarbakır’ın Silvan İlçesine bağlı Çığır Köyü sakinleri, tarlalarına zarar veren domuzlara karşı çadır kurup 24 saat nöbet tutuyor.

KÖYLÜLER ÇADIR KURUP, DOMUZ NÖBETİ TUTUYOR
18-03-2015 22:20
Google News

Batman’a 15 kilometre uzaklıkta bulunan 100 haneli ve 700 nüfuslu köyde domuzlara karşı nöbet tutan köylüler, mısır tarlalarına domuzlar tarafından zarar verildiğini dile getirdi. Köy Muhtarı Ramazan Anlayıcı, mısır tarlalarının yaban domuzlar tarafından talan edildiğini belirterek, bu sorunu nöbet tutarak gidemeye çalıştıklarını anlattı.

BAŞKA GEÇİM KAYNAĞIMIZ YOK

Geçim kaynaklarının tarım ve hayvancılık olduğunu belirten Anlayıcı “Çiftçilerimiz bu konuda sorun yaşıyor. 24 saat boyunca nöbet tutuyoruz. Domuzlar özellikle geceleri tarlalara zarar veriyor. 1 haftadır el birliği ile gece gündüz nöbet tutuyoruz” dedi.

YASAK OLDUĞU İÇİN VURAMIYORUZ

Tarlada çadır kurduklarını belirten Anlayıcı “Bazen hava çok soğuk oluyor. Soğuk havaya rağmen nöbet tutuyoruz. Çadır kurup nöbetimizi sürdürüyoruz. Domuzlar sürü ile dolaşıyor. Suç olduğu için vuramıyoruz ancak korkutabiliyoruz. Eğer jandarma, bize gece görüş dürbün verirse evimizde de tarlalarımızı izleyip koruyabiliriz. Evimiz uzak olduğu için tarlada adeta kamp kurup nöbet tutuyoruz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete