GÜNDEM

KÖYLÜLER, DEDAŞ’LA ANLAŞTI

KÖYLÜLER, DEDAŞ’LA ANLAŞTI

KÖYLÜLER, DEDAŞ’LA ANLAŞTI
15-05-2016 19:40
Google News

Elektrik sayaçlarının evlerinin dışına çıkarılmasına karşı çıkarak Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi (DEDAŞ) çalışanlarını köye almayan, ardından da elektriklerinin kesik olması gerekçesiyle İl Müdürlüğünü basan köylüler, Vali Azmi Çelik'in araya girmesi üzerine geri adım attı. Taraflar arasında 1 ayın sonunda sayaçların evlerin dışına alınması konusunda taahhütname imzalandı.

KÖYLÜLER, DEDAŞ BİNASINI BASTI

DEDAŞ, köylülerle yaptığı anlaşma üzerine Merkeze bağlı Yeniköy, Zorköy ve Seğirkan Köylerinde Örnek Köy çalışması yürüterek elektrik hat ve şebekelerini yeniledi. Projenin 2. etabında köylerdeki elektrik sayaçlarını dışarı çıkarmaya çalışan DEDAŞ ekipleri, köylülerin müdahalesi ile karşılaştı. Jandarmanın müdahalesi ile yatıştırılan olaylar, önceki gün köylülerin DEDAŞ il binasını basması ile daha da büyüdü. Olaylar, çevik kuvvet polisinin müdahalesi ile kontrol altına alındı.

VALİLİKTE TAAHHÜTNAME İMZALADILAR

Yaşananların ardından köylülerle görüşen DEDAŞ Müdürü Faruk işlek, sorunların diyalog yolu ile çözülebileceğini söyledi. Ardından İl Müdürü İşlek, Proje Tesis Yöneticisi Bilal Altunç, Yeniköy Muhtarı Şemsettin Ağar, Seğirkan Köy Muhtarı Celalettin Barın ve Zorköy Sakinlerinden Selahattin Şimşek, Vali Azmi Çelik’in makamında bir araya geldi. Yapılan görüşmede, elektrik sayaçlarının evlerin dışına çıkarılması konusunda köy sakinlerinin ikna edilmesi için 1 ay süre verilerek köylüler ve DEDAŞ yöneticileri arasında sözleşme imzalandı. DEDAŞ Müdürü Faruk İşlek, şirket olarak diyalogdan yana olduklarını belirterek, muhtarlarının talebine olumlu yaklaşacaklarını bildirdi.

PROJE, DAHA ÖNCE 12 KÖYDE UYGULANDI

Atılan imzaların ardından köylere yeniden elektrik verildiğini söyleyen İl Müdürü İşlek “Bu proje, tüm Türkiye'de uygulanıyor. Batman’da şu ana kadar 12 köy bu projeye dâhil edilerek, eski şebekeleri baştan sona yenilendi. Biz abonelerimize iyi niyetle yaklaşıyoruz. Umarım abonelerimiz de aynı iyi niyeti ortaya koyar” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete