GÜNDEM

KÖYLÜLERİN SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Köyleri Ilısu Baraj Suları altında kaldığı için köyün yukarısındaki dağ eteklerine kendi imkânları ile ev yapan ailelerin sesi duyuldu. Özel İdare, yoğun tempolu çalışmayla köyü suya kavuşturdu.

KÖYLÜLERİN SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ
09-07-2020 18:24
Google News

 

KÖYDE SU KUYUSU AÇILDI

2 Temmuz tarihli gazetemizde bu köy hem susuz hem elektriksiz başlığı ile gündeme getirdiğimiz köyün su sorunu çözüldü. Köyleri Ilısu Baraj Suları altında kaldığı için köyün yukarısındaki dağ eteklerine kendi imkânları ile ev yapan ailelerin isteği yerine getirildi duyuldu. Abdülkadir Özer yönetimindeki Batman İl Özel İdaresi, yoğun tempolu çalışmayla su kuyusu açarak köyü suya kavuşturdu. Özel İdare’nin konuya ilişkin açıklamasında, "Hasankeyf ilçemize bağlı Irmak Köyü Kavacık Mezrası yeni yerleşim yerinde 2020 Yılı Köydes Projesi kapsamında yapılan çalışma sonucu, 210 metre derinliğe sahip su kuyusu açılarak 3.5 lt/sn. su elde edilmiştir” denildi.

ELEKTRİK SORUNU DEVAM EDİYOR

Köyde elektrik sorunu ise halen devam ediyor. Binaların Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden yapı izni almasından sonra köye elektrik tesisatı bağlanabileceği belirtiliyor. Köylüler, karanlıktan kurtulacağı günü bekliyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete