GERCÜŞ

KÖYÜN TEK SÜRYANİ’Sİ

Süryani asıllı Musa Çetraz, Gercüş’e bağlı Yamanlar Köyü’nde diğer köylülerle birlikte sürdürdüğü örnek hayatının, dayanışmanın en büyük örneği olduğunu söyledi.

KÖYÜN TEK SÜRYANİ’Sİ
02-06-2015 23:23
Google News

Yıllar önce göçlerin yaşandığı Gercüş’te, yaşadığı toprakları terk etmek istemeyen Süryani Musa Çetraz, Müslüman köy halkı ile birlikte köydeki yaşantısına devam ediyor.

AİLEM GİTTİ, BEN BURADA KALDIM

Köy boşaltmalarının yaşandığı yıllardan bahseden Çetraz “Köyün farklı mezheplerindeki yerlileri, göçlerin sık yaşandığı dönemlerde yabancı şehirlere göç etmişler. Ben, doğduğum topraklardan hiç kopmadım” dedi.

DİNİMİ ÖZGÜRCE YAŞIYORUM

Köyde Müslümanlarla birlikte uyum içerisinde yaşadığını açıklayan Çetraz “Biz buranın yerli Hıristiyanlarıydık, göçlerin yaşandığı dönemlerde benim ailem ve akrabalarım göç etmeye başladı. Fakat ben gitmedim, köyde kaldım, tek başıma hayatımı sürdürmeye devam ettim. 85 yıldır köyün tek Süryani’siyim. Kendi dinimi özgürce yaşıyorum, köydekilerle çok iyi anlaşıyoruz, köydeki herkes küçüğüyle büyüğüyle bana Musa amca derler” dedi. Köydeki aileler de Süryani Musa Çetraz ile sürdürdükleri yaşantılarının, dayanışmanın ve birlikteliğin en önemli örneklerinden biri olduğunu ifade etti. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
6 Mayıs 2024 e-gazete