KOZLUK

KOZLUK’A GÖKTAŞI DÜŞTÜ” İDDİASI!

Gökyüzünde peş peşe meydana gelen parlamalardan sonra Batman’ın Kozluk İlçesine bağlı Aşağı Kıratlı (Baştırm) Köyü’nde vatandaşları göktaşı heyecanı sardı.

KOZLUK’A GÖKTAŞI DÜŞTÜ” İDDİASI!
04-09-2016 21:48
Google News

Kozluk’a bağlı birçok köy ve mezrada meydana gelen gökyüzü hadisesinden sonra köyde parlak ve siyah taşlara rastladıklarını söyleyen köylüler, gece karanlığından sonra arazi arazi gezerek taş arıyor.

BİNGÖL’DEKİ TAŞLARIN AYNISI

Geçtiğimiz yıl Bingöl’ün Sarıçiçek Köyünde geniş bir araziye dağılan göktaşları, köylüler tarafından fark edildikten sonra, yaklaşık bir ay süreyle gündem yaratmıştı. Büyük paralara alıcı bulan göktaşları, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda taş bilimcinin ilgisini çekmişti.

KÖYLÜLER GECE GÜNDÜZ TAŞ ARIYOR

Aşağı Kıratlı Köy’ün de de siyah ve parlak taşlara rastladıklarını söyleyen köy sakini Cafer Ataş “Geçtiğimiz hafta gökyüzünde anormal bir parlama fark ettik. Gök parlamasının komşu köylerden de fark edildiğini duyunca olayın bir yıldız veya göktaşı düşmesi olabileceğini düşündük. Parlamanın düştüğü alana gittik. El fenerleri ile arazide arama yaparken yerde parlayan siyah taş parçacıklarını fark ettik. O gece topladığımız taşları eve getirdik. Ertesi sabah erkenden olay yerine yeniden gittik. Yaklaşık 2 dönüm arazi içine dağılmış farklı taşların Bingöl’de görülen göktaşlarının aynısı olduğunu fark ettik. Topladığımız taşların değerli olup olmadığının araştırılmasını istiyoruz” dedi.

CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ TAŞLARIN HAFİFLİĞİ DİKKAT ÇEKİCİ

Kristal görünümlü, siyah renkli taşları, daha önce hiç fark etmediklerini belirten köylüler, “Bu taşlar, ışığa maruz kaldığında parlıyor. Ayrıca normal taşlara göre daha hafif, ateşe maruz kaldığında da farklı bir koku veren bu esrarengiz taşlar büyük olasılıkla gökten düştüğünü tahmin ediyoruz. Yetkililer tarafından bu taşları incelenmeye almasını talep ediyoruz” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete