KOZLUK

KOZLUK SAĞLIK KOMPLEKSİ HAZIR

Batman’ın Kozluk İlçesi’nde, Sağlıklı Hayat Merkezi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, 10 Üniteli Ağız Diş Sağlığı Polikliniği ve Aile Sağlığı Merkezini barındıran iki bloklu İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlık Kompleksi Binası hizmete açıldı.

KOZLUK SAĞLIK KOMPLEKSİ HAZIR
27-12-2020 15:26
Google News


HİZMETLER ÜCRETSİZ OLACAK
hizmete hazır hale getirilen merkezde, beslenme danışmanlığı, psikososyal danışmanlık, fiziksel aktivite, ağız ve diş sağlığı, enjeksiyon ve pansuman hizmetleri, kadın ve üreme sağlığı, öğrenci sağlığı, kanser erken teşhis ve tarama, sigara bırakma danışmanlığı, enfeksiyon hastalıklarının kontrolü, sağlık danışmanlığı, diyetisyen ve çocuk gelişimine yönelik hizmetler, bulaşıcı olmayan hastalıkların yönetimi ve risk faktörleriyle mücadele ile ilgili hizmetler, ücretsiz sunulacak. Sağlıklı Hayat Merkezine vatandaşlar doğrudan başvuru yapabilecekleri gibi aile hekimlikleri aracılığıyla da başvuruda bulunabilecek. 08.00–17.00 saatleri arasında açık olacak olan merkezde, doktor, laboratuar teknisyeni, psikolog, diyetisyen, çocuk gelişimci, sosyal çalışmacı, röntgen teknisyeni, hemşire ve ebe görev yapacak.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI POLİKLİNİĞİ DE VAR
Aile Sağlığı Merkezinde 1. basamak koruyucu sağlık hizmetlerinin tamamı verilecek, 6 aile hekimi 4 aile sağlığı çalışanı görev yapacak. Sağlık kompleksinde oluşturulan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda, 11 personel ve 2 adet tam donanımlı ambulans ile 7/24 hizmet verilecek. Batman merkez Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine bağlı olarak ilçede açılan 10 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği de 10 adet diş üniteli, 1 panoramik röntgen cihazı, 1 periapikal röntgen cihazı, 10 endomotor vb. gibi son teknoloji cihazlarla donatıldı. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete