KOZLUK

KOZLUK’TA 250 KEKLİK DOĞAYA SALINDI

Doğa Koruma ve Milli Parklar Batman İl Müdürlüğü, Kozluk Avcılar Derneği ve Muhtarlar Derneğinin birlikte organize ettiği yaban hayatını koruma programı çerçevesinde, 250 adet kınalı keklik doğaya bırakıldı.

KOZLUK’TA 250 KEKLİK DOĞAYA SALINDI
02-08-2016 19:14
Google News

Doğaya bırakılan kekliklerin tabiatta biyolojik mücadeleye katkı sağladığını belirten Kozluk Avcı ve Avcıları Sevenler Derneği Başkanı Gürgin Kalkan “Yaban hayatını korumak için her yıl keklik salıyoruz. Doğal yaşamın ve ekolojik dengenin korunması amacıyla önemli çalışmalar imza atıyoruz. Doğaya salınan kınalı kekliklerin ortama uyum sağlayabilmesi için birkaç gün yırtıcı mücadelesi yapacağız. Yine bölgede avlanan avcıları yavru keklikler konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Doğaya saldığımız Kekliklerin hayatta kalabilmesi için 1–2 yıl avcı ve yırtıcı kuşlardan korunması gerekiyor. Bugün burada 250 kekliği doğaya saldık. Aldığımız sözlerle yılsonuna kadar bin adet kınalı keklik daha doğaya bırakmayı hedefliyoruz” dedi.

KAÇAK AVCILIKLA MÜCADELE SÜRECEK

Kozluk Çayönü (Raşadara), Kurşunlu (Mala Xano) ve Yeni Köy (Günde Nü)’de doğaya keklik bırakan heyet “Milli Parklar İl Müdürlüğü’ne keklikleri bizim ilçeye saldıkları için teşekkür ediyoruz. Kınalı keklikleri korumak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Özellikle kaçak avcılıkla mücadele çalışmalarına daha fazla önem vereceğiz. Doğaya salınan keklikler ortama uyum sağladığında ekolojik dengenin korunmasına katkı sağlayacaklar. Süne ve keneleri yiyerek yok edecekler. Böylece biyolojik mücadele de yapılmış olacak” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete