GÜNDEM

Kozluk’ta önemli kararlar alındı

Belediye meclis üyeleri ve ünite müdürleri ile basın toplantısı düzenleyen Kozluk Belediye Başkanı Ayhan Eren, önemli açıklamalarda bulundu.

Kozluk’ta önemli kararlar alındı
28-06-2022 18:37
28-06-2022 18:38
BATMAN
Google News

HAZZO KALESİ, SEYİR TEPESİ OLACAK

İlçenin tarifi kalesi Hazzo'nun seyir tepesine dönüştürülmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığına proje hazırladıklarını belirten Başkan Eren "İki ve üç ay içerisinde seyir tepesine yönelik projemiz olgunlaşacak ama Kozluk tam bir piknik mesire alanıdır. Tosunpınar (Engebire) da kendi imkânlarımızla özel bir mesire alanına dönüştüreceğiz. Yine ilçemizin eski tarifi dokulardan İbrahim Bey ve Hıdır Bey cami minarelerini restorasyon projelerinin takipçisiyiz. Bu iki önemli eserde ödenek sıkıntısı yok. Tarifi yerlere sahip çıkıyoruz. İlçemizi turizmde de arzu edilen yere taşıyacağız” dedi.

ZEYTİNBURNU, KARDEŞ BELEDİYEMİZ

Başkan Eren, İstanbul Zeytinburnu Belediyesi ile kardeş belediye olduklarını belirtirken “19 Temmuz’da Zeytinburnu Belediye Başkanını ağırlayacağız. Birlikte güzel bir proje hazırlığı içindeyiz. Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz tekstil atölyesinde yaklaşık 200 kişiye istihdam alanı yaratacağız. 2 bin metrekare kapalı alanı kapsayan binanın kaba inşaatı tamamlandı. 4 ile 5 aya kadar hizmete açmayı hedefliyoruz. İmar sorununu da çözüyoruz. Şuan da yeni imar ilave alanı ihale aşamasında. İmarla ilgili herhangi bir sıkıntımız. Kozluk'un 50 yıllık imar sorununu çözeceğiz. En fazla 9 kat daire izni veriyoruz. Son aylarda da yatay mimariye ağırlık veriyoruz. Belediye bütçemizin gelir gider tablosunu şeffaf bir şekilde sosyal medyada paylaşıyoruz. Gelen yorumlara da açığız. Öz kaynağımız yok. Aylık 400-450 bin lira elektrik faturasını ödüyoruz. Kozluk sakinlerinden su, imar ve atık bedeli kapsamında 12 milyon lira alacağımızı var. Gerekirse icraya vereceğiz. 154 personele 7,8 milyon lira borcumuz var” dedi.

FABRİKA ARSASINI BAĞIŞLADI

30 bin nüfuslu ve 25 mahallenin olduğu Kozluk'ta hizmette sınır tanımadıklarına ifade eden Başkan Ayhan Eren “Başta eski yerleşim biriminin olduğu yerde TOKİ ile 400 konut projesi sözü aldık. Bu rakamı 500' e çıkarmak istiyoruz. Yine bu kapsamda belediyemize örnek bir hizmet binası kazandıracağız. Daha önce tuğla fabrikamızın olduğu arsayı da eğitim yuvasına bağışladık. Yine park kapsamında milli eğitimin bağışlayacağı binaların yerini de parka dönüştüreceğiz. Ayrıca Kozluk'a önemli hizmetlerden biri de doğal gazı getirmekti. 2 kilometresi tamamlanan doğal gaz şebekesinin ulaştığı motorhane mevkisine en geç Eylül de doğal gaz verilecek. 2023 yılında ise ilçenin büyük bir bölümü doğal gazdan yararlanacak” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete