KOZLUK

KOZLUK’TAN ‘HALI SAHA’ TEPKİSİ

Batman’ın Kozluk İlçesi’nde sayılı spor tesislerinden biri olan halı saha, kullanılamaz hale geldi. İlçe sakinleri, sosyal faaliyetlerin olmadığı, sportif aktivitelerin ise yok denecek kadar az olduğu ilçede halı sahaların yenilenmemesini eleştirdi.

KOZLUK’TAN ‘HALI SAHA’ TEPKİSİ
31-08-2021 11:22
BATMAN
Google News

Sosyal faaliyetlerin hemen hemen olmadığı, sportif aktivitelerin ise yok denecek kadar az olduğu ilçemizin kapalı spor salonunun haricindeki sportif alanlarından biri olan Halı saha harabeye dönme yolunda hızla ilerliyor.

Yakın zamanda yapılan Kozluk İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yanındaki halı saha daha şimdiden sahipsizliği iliklerine kadar yaşıyor. Yeni yapılmış olmasına rağmen bazen başıboş ineklere ağır bazense sokak köpeklerinin barınma yeri gibi görünen hizmete şu an için sahip çıkan maalesef görülmedi. Geçtiğimiz günlerde bu hizmete sahip çıkılması gerektiği yönünde bilgi verdiğimiz bir yetkilinin durumu öğrenmesinin ardından tedbir olarak halı sahaya zincir takılıp kilit vurulduğu görüldü. Halbuki bizler sahip çıkılması gerektiği yönünde bilgi verirken gönlümüzden geçen bir veya iki sorumlu atansın, çevre düzenlemesi tamamlansın, gerekli temizliği ve bakımı yapılsın demek istemiştik. Fakat sahip çıkılmayı bu hizmeti kullandırılmamak olarak algılanması bizleri üzdü.  Toplumun hizmeti için yapılan bu tesisin ardından ortaya çıkan manzara vatandaşları üzüyor. Halı sahanın acilen onarılması, eksiklerinin giderilmesi var olan kaynaklara sahip çıkılması gerekmektedir. Ek olarak ta bu yere görevli ve sorumluda atanmalıdır.

Ne bakım yapan var, ne temizlik, ne de sahip çıkan! Yapılan yatırımların bu yüzden yok olduğunu ve yenisinin de yapılmadığını aktaran ilçe sakinleri; “Onca masraf sonrasında ilçeye kazandırılan tesis, maalesef ilgisizlik yüzünden harabeye dönme yolunda. Ne bakım yapan var, ne temizlik, ne de sahip çıkan! Yaklaşık bir yıldır hizmete giren halı sahanın çevre düzenlemesinde de eksiklerle dolu. Vatandaşın oturması için bırakılan banklar bir bir kırılıp dökülüyor. Bizler ilçe sakinleri olarak bu hizmete elimizden geldiği kadar sahip çıkıyoruz. Fakat vatandaş olarak 7/24 başında nöbet tutabilme imkanımız da yok. Yetkililere teklifimiz bu hizmeti Kozluk Belediyesine devretsinler. İnanıyoruz ki Kozluk Belediye Başkanı Ayhan Eren bu hizmete sahip çıkıp gerekli görevlendirmeleri ve düzenlemeleri yapar. Biliriz ki bu hizmeti toplumumuz yıllarca düzgün bir şekilde kullanır. İlçemiz sahipsiz dediğimizde siyasiler 'biz buradayız' diyorlar fakat görünen tablo, hiç de böyle değil! Artık Batman'ın en büyük ilçesi olan Kozluk'umuza gerektiği kıymet verilmeli yatırımlara sahip çıkılmalı ve yeni yatırımlar gerçekleştirilmelidir. Yapılan yatırımlara da bürokrasi sahip çıkmalı! Yöneticilerimizin bu konuda gerekli adımı atmasını bekliyor, ilçemize de sahip çıkmalarını diliyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Nisan 2024 e-gazete