KOZLUK

KOZLUK’UN TARİHİNE IŞIK TUTULACAK

Kozluk’ta gazetecilik yapan Metin Barlık, geçmişi 150 yıla dayanan el motifleri, tarihi eseleri ve eski fotoğrafları bir araya getirmek için çalışma başlattı.

KOZLUK’UN TARİHİNE IŞIK TUTULACAK
08-03-2015 18:26
Google News

İlçe merkezi ve köyleri tek tek dolaşan Barlık, yaklaşık 150 yıl önce kullanılan objeleri bir araya getirerek, geçmişe ışık tutmak istiyor. Barlık, yoğun bir çalışma ve araştırma sonucu yaklaşık 90 yıl önce çekilmiş fotoğraflara ulaşarak çerçeve yaptırdı. Aynı zamanda Batman Turizm ve Tanıtım Derneğinin İlçe Temsilcisi olan Metin Barlık, amcanın ilçe tarihine ışık tutmak olduğunu anlattı. Yıllar önce kullanılan objeleri toplamaya çalıştığını belirten Barlık “her insanın bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Benim amacım bizden sonraki nesillere bu tarihi ulaştırmak. Şuana kadar yaklaşık olarak 150 parçaya ulaştım. Çalışmalarım hala devam ediyor” dedi.

KÖY KÖY DOLAŞIP BU DEĞERLERİ TOPLUYORUM

Tarihi eserlere ulaşmak için köy köy gezdiğini belirten Barlık “imkanlarım dahilinde ulaşabildiğim her yere ulaşıyorum. Bu eseleri bir arada toplayıp Turizm Haftasında ziyaretçilere göstereceğiz. Eserler arasında o dönemin gaz lambası, ev eşyaları ve motifler yer alıyor” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete