GÜNDEM

KOZLUK VE SASON’DA MADEN KAYNAĞI ARANDI

Bölgenin maden kaynaklarını araştıran Jeoloji Yüksek Mühendisi Ümit Işık, Kozluk ve Sason Bölgesinde metalik ve endüstriyel ham madde yatak ve zuhurlarının bulunduğunu söyledi.

KOZLUK VE SASON’DA MADEN KAYNAĞI ARANDI
16-10-2016 18:33
Google News

Kozluk kırsalında araştırmalar yapan Işık, metalik maden ve endüstriyel ham maddeler olarak başta kil ve mermer olmak üzere birçok maden kaynakları olduğunu belirterek, bu madenlerin biran önce çıkarılıp ülke ekonomisine katkı sağlanması gerektiğini ifade etti.

"GÜVENLİK NEDENİYLE YILLARDIR ARAŞTIRMA YAPILMAMIŞ"

Petrol haricinde diğer maden yatakları bakımından bölgenin zengin olduğunu anlatan Işık, güvenlik nedeniyle yıllardır ciddi bir araştırma yapılmadığı belirterek “Güneydoğu bindirme kuşağı gerek metalik maden açısından gerekse endüstriyel ham maddeler açısından zengin bir kuşak. Yer yer 2 bin metre kalınlığa sahip alektolarta bilinen bir kuşak. Yıllarca güvenlik nedeniyle tam manasıyla araştırılmamış. Devlet ve özel maden şirketleri, buralarda detaylı araştırma yapmalıdır” dedi.

“MADENLER, ÜLKE EKONOMİSİNE KAZANDIRILMALI”

Kozluk bölgesinde araştırma yaptığını anlatan Işık “Yaptığımız araştırmalarda, metalik maden zonlarını fark ettik, yine endüstriyel ham maddeler olarak başta kil ve mermer olmak üzere birçok maden zonları mevcut. Süratli bir şekilde bu madenlerin çıkarılıp ülke ekonomisine katkısı sağlanmalıdır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete