EĞİTİM

KOZLUKLU 22 ÖĞRENCİYLE PISA YAPILIYOR

Kozluk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) Araştırma Pilotlama çalışması yapıldı.

KOZLUKLU 22 ÖĞRENCİYLE PISA YAPILIYOR
11-06-2021 09:03
BATMAN
Google News

 

Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı olan PISA’nın, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üçer yıllık dönemler hâlinde, 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren bir araştırma olduğu anlatıldı.

KOZLUK’TA 22 ÖĞRENCİYLE YÜRÜTÜLÜYOR

PISA'nın temel amacının, öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgi ve becerileri günlük yaşamda kullanma becerisini ölçmek, ayrıca gençlerimizi daha iyi tanımak, onların öğrenme isteklerini, derslerdeki performanslarını ve öğrenme ortamları ile ilgili tercihlerini daha açık bir biçimde ortaya koymak olduğu belirtilirken “Bu yıl pilot uygulama olarak Kozluk İlçemizde bulunan Kozluk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde PİSA Araştırma Pilotlama Çalışması iki grup ve iki gün şeklinde sorunsuz ve verimli bir şekilde yapıldı. PİSA Araştırma Pilotlama Çalışmasına 53 öğrenci seçildi, bu öğrencilerimizin 34'ü erkek 19'unu ise kız öğrenci olup 22 öğrenci ilçe merkezinde 31 öğrenci ise çevre köylerde ikamet etmektedir” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete