GÜNDEM

KOZLUK’TA ATÖLYELER KURULUYOR

Batman'ın Kozluk İlçesi’nde devlet desteğiyle kurulan 4 tekstil atölyesinde 500 kişiye iş imkânı sağlandı.

KOZLUK’TA ATÖLYELER KURULUYOR
14-12-2020 17:49
Google News

 

PEŞ PEŞE 4 ATÖLYE KURULDU
İŞKUR, KOSGEB ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) imkânlarıyla Batman’ın Kozluk İlçesi’nde birkaç yılda 4 tekstil atölyesi kuruldu. Daha önce çalışmak için batı illerine gitmek zorunda kalanlar, kurulan tekstil atölyeleri sayesinde işe kavuştu. Atölyelerde istihdam sayısı 500'e ulaştı. 

TEŞVİKLER ÜZERİNE BATMAN’A GELEREK ATÖLYE KURDU
İlçede tekstil atölyesi kuran Olcay Koç, teşvik uygulaması kapsamında devletin makine, sigorta prim, enerji ve vergi indirimi gibi desteklerinden istifade etti. Koç, daha önce İstanbul'da tekstil işi yaptığını, bir arkadaşının yönlendirmesiyle Kozluk'ta atölyeyi oluşturduğunu, her katı bin metrekare olan 5 katlı binada 150 personel ile üretim faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi. Büyük firmalarla çalıştıklarını ve günlük 6 bin parça ürün diktiklerini ifade eden Koç “İŞKUR İl Müdürlüğümüze teşekkür etmek istiyorum. Devletimizin her kurumu burada bize her konuda yardımcı oluyor. Biz de bunun karşılığında eleman sayımızı yükselterek onların desteğine karşılık veriyoruz. Hedefimiz atölyeyi büyütmek ve 300'den fazla personel çalıştırmak. Üretim kapasitemizi artırmak istiyoruz” dedi.

MEMLEKETİMİZDE ÇALIŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Tekstil işçilerinden Metin Arıtürk de ilçede daha önce iş imkânlarının olmaması nedeniyle çalışmak için başka illere gittiğini dile getirdi. Kozluk'ta tekstil sektörünün gelişmesiyle memleketinde çalışmaya başladığını anlatan Arıtürk “Daha önce gurbette çalışıyorduk. Olanaklarımız kötüydü. Şimdi memleketimizde çalışmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete