EĞİTİM

KPSS 62 PUANLA SIRALAMAYA GİRDİ

KPSS 62 PUANLA SIRALAMAYA GİRDİ

KPSS 62 PUANLA SIRALAMAYA GİRDİ
09-03-2020 23:59
Google News

 

En Düşük ve En Yüksek Puanlar 27 Kasım tarihinde 1.000 ASDEP personeli alımı için başvurular yapılmıştı. Son başvuru tarihi de 6 Aralık olarak belirlenmişti. Bu tarihten itibaren ise herhangi bir gelişme yaşanmamıştı.

Bugün itibariyle Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni bir duyuru geldi. Bu duyuruya göre KPSS puanına göre sıralamalar gerçekleştirildi ve sözlü sınava girmeyi hak edenler listelenmiş oldu.

Bölümler arasında en düşük puan 62,68 olarak aile ve tüketici bilimlerinde görüldü. Hemen arkasından ise 74,14 puanla çocuk gelişimi yer aldı. En yüksek taban puan ise 81,7 ile sosyolojide görüldü. En yüksek KPSS puanları sıralamasında da sosyoloji 92,91 ile ilk sırayı kaptı.Sözlü sınava katılmayı hak eden adaylar Bakanlığın web sayfasına girerek sonuçları görüntüleyebilir.

Adaylar ne zaman ve nerede sınava gireceklerini de yine bu sayfada yer alan bilgilerden öğrenebileceklerdir.Sözlü sınav neticesinde barajı geçen ve alınacak personel sıralamasına girmeye hak kazanan adaylar istihdam edilecektir. Böylelikle göreve başlayacak olan personeller Türkiye’nin dört bir tarafında hizmet vermeye başlayacaktır.

ASDEP alımına sonuçları ve listeleri ilan edildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?