GÜNDEM

KPSS MAĞDURU GENÇ ANNENİN İŞ KAPISI, SOSYAL MEDYA…

Batman’da KPSS mağduru genç bir anne, Yurdışından getirttiği takı ve aksesuarları, sosyal medya ortamında satışa sunarak, ev ekonomisine katkı sağlıyor.

KPSS MAĞDURU GENÇ ANNENİN İŞ KAPISI, SOSYAL MEDYA…
17-07-2018 19:57
Google News

ATANAMAYAN ANNE, EVDE TAKI SATMAYA BAŞLADI

1 çocuk annesi Gülistan Başçı, üniversitede iktisat bölümünü okuduktan sonra KPSS ile memurluğa hazırlandı. Tüm çabalarına rağmen atanamayan Başçı, evlendi, bebek sahibi oldu. Zorlaşan yaşam koşullarına karşı ayakta durma mücadelesi veren Başçı, kocasına destek olabilmek için iş aramaya başladı. Genç anne, çalışabileceği bir iş bulamayınca sosyal medya ortamında takı satışına başladı.

SOSYAL MEDYA, İŞ KAPISI OLDU

İşsizler için umut kapısı olan sosyal medya, Gülistan Başçı’ya da çare oldu. Takı ve aksesuarlara merakı ile bilinen Başçı, İstanbul’da bir firma ile anlaştı. İpekyol ve Zara takılarının satıldığı firma ile anlaşan Başçı, İstanbul’dan kargo yolu ile Batman’a getirttiği kolye, küpe ve bileklikleri satabilmek için instagramda gülaksesuar sayfasını açtı.

TAKILARIN FOTOĞRAFLARINI PAYLAŞIYOR

Kargo yolu ile evine gelen takı ve aksesuarların fotoğraflarını, instagram hesabında paylaşarak satışa sunan Başçı, kısa sürede büyük ilgi gördü. Otantik ve modern tasarımlı takılara duyulan ilgiyi paraya dönüştürmeyi başaran Başçı, istek ve talep üzerine, takı çantasını alarak iş merkezleri ve ofislere gidiyor, ürünlerin tanıtım ve satışını gerçekleştiriyor.

EVDE SATIŞ…

Batman’da işyeri kiralarının yüksek olmasından ötürü satış ofisi açamadığını belirten Başçı, işyeri kirası, su ve elektrik giderleri ile işçi maaşı ödeyebilecek duruma geldiğinde Batman’da takı merkezi açmayı hayal ettiğini söylüyor. Modern ve otantik tarzdaki kolye, küpe ve bileklikleri satarak ev ekonomisine katkıda bulunan Başçı’nın eşi ise önümüzdeki günlerde kendine boya satabileceği bir işyeri açmayı hedefliyor. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete