GÜNDEM

Kristal Park, yeni yüzüyle açıldı;

Çıkan yangında hasar gördüğü için yeniden restore edilen TPAO Kristal Park’ın açılışı, TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin’in katılımıyla yapıldı.

Kristal Park, yeni yüzüyle açıldı;
05-05-2023 19:53
Google News

1989 yılından bu yana Batman’da hem devlet erkânına hem halka hizmet veren kentin sembolü TPAO Kristal Park Sosyal Tesisleri, 2021 yılında çıkan yangın sonrası tadilata alındı.  Törenle açılışı gerçekleştirilen Kristal Park Sosyal Tesisleri, yeniden hizmete girdi.

Açılışa Batman Valisi Ekrem Canalp, Emniyet müdürü Köroğlu Kıraç,  TPAO Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz, AK Parti Batman İl Başkanı Akif Gür, AK Parti Batman Milletvekili Adayları Ferhat Nasıroğlu ve Fırat Tunç katıldı.

“PETROLÜN BAŞKENTİ BATMAN…”

Açılış töreninde konuşan TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin “Türkiye ekonomisi için petrolün başkenti, Batman’dır. Sayın Cumhurbaşkanımızın bize verdiği bir görev ve bir talimat var. Bu talimat çerçevesinde bizim için her yer, vatanın her köşesi potansiyel bir alan ve sahadır. Ülkenin neresinde ne potansiyel varsa, karasında, denizinde ortaya çıkarılacaktır. Bizim görevimiz bu. Buradaki en önemli paydaşımız halkımızdır, kurumlarımızdır, mülki idarelerimizdir, kamu kuruluşlarıdır, yerel siyasetimizdir. Batman'ımızın kurumu da bizim için çok özel bir yeri vardır” dedi.

TPAO VE TPİC'E TOPLAM BİN PERSONEL...

2023 yılında yapılacak istihdamla ilgili bilgi veren Bilgin “2023 yılında kurumumuz, büyüyen, daha çok üreten, daha çok arayan ve daha çok kazanan profili ile beraber personel sayısını da geliştirecektir. 2022 yılında aslında ciddi oranda kamu personeli aldık. 2023 yılında 450 personel daha alacağız. TPİC'e alacaklarımızla beraber toplam sayımızın 1000’e ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

ADIYAMAN’A KOŞAN İLK EKİP BATMAN’DAN…

Ülkede yaşanan depremlerle ilgili konuşan Genel Müdür Bilgin “İmkânlarımız ölçüsünde depremzedelerin derdine merhem olmaya gayret gösterdik. Hastaneler, doktorlar, ilaçlar… 550 tır yardım malzemesi, 3 bin konteynır… Bugün Adıyaman'a geçeceğiz. Konteynır kentimizi tamamlamak üzereyiz. Nurdağın'da 550 konteynırdan konteynır kenti bitirdik. konteynır işi konusunda en tecrübeli kamu kuruluşlarından biriyiz. Depremde en hızlı reaksiyon gösterebilme imkanına sahip bir teşkilatız. Adıyaman'a ilk koşan ekip Batman Ekibi oldu. Hepsinin alınlarından öpüyorum” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete