GÜNDEM

“KÜÇÜK ESNAF YOK OLUYOR, YETKİLİLER GÖREVE”

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Salih Kaplan, esnafın sıkıntılarıyla ilgili bilgi verdi.

“KÜÇÜK ESNAF YOK OLUYOR, YETKİLİLER GÖREVE”
17-04-2018 20:02
Google News

“DOĞRUDAN TEMİN, ESNAFA İHANETTİR”

Doğrudan temin, yüksek kiralar ve sayısı hızla artan süper marketler yüzünden esnafın belinin kırıldığını belirten Kaplan “Batman’da üreticilerimiz, esnafımız varken, kurumların doğrudan temin ile malzeme ve hizmet alımı, esnafımızın hiçe sayıldığının göstergesidir. Bu durum, biz esnafa yapılan en büyük ihanetlerden biridir” dedi.

“KİRALAR, MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ”

Kentte hızla yükselen kiraların, esnafı iş yapamaz hale getirdiğini belirten Kaplan “Kiralar, hadsizce yükseliyor. Zaten iş yapamayan esnafımız, ailesinin rızkından kesip, kirasını ödemenin kaygısına düşüyor. Kiraların, makul seviyeye çekilebilmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz. Kentin her bölgesi cazip hale getirilmeli, kiralarda orta denge kurulmalı” dedi.

“BÜYÜK MARKETLERİN ÖNÜ KESİLEMİYOR”

Büyük marketlerin, küçük esnafın ekmeğine mani olduğunu belirten Kaplan “Büyük marketler, her köşe başında, küçük esnafımızın ekmeğine mani olacak her yerde kepenk açmaya başlarken, küçük esnafımız ise gün be gün eriyip, yok olmanın eşiğine geliyor. Kurum ve vatandaşlarımıza çağrımız, alışverişlerinizi, sizin derdinizi dinleyen, taziyenizde ve düğünlerinizde yanınızda olan, paranız olmadığında borç defterine yazan küçük esnaftan yapın” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete