HALKIN SESİ

KUDRET CAMİSİNİ TANIYORUZ

Ramazan Ay’ı nedeniyle başlattığımız “Camilerimiz ve İmamlarımız” adlı köşemiz için Bahçelievler Mahalle’sinde bulunan Kudret Camisini ziyaret ettik.

KUDRET CAMİSİNİ TANIYORUZ
09-06-2016 21:06
Google News

CAMİMİZİ TANIYORUZ

Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Kudret Camisi, 1987’de hizmete açıldı. 750 metre kare alanda 2 katlı binadan oluşan camimiz, geniş bahçesiyle göz dolduruyor. Kentin en yoğun camileri arasında yer alan Kudret Camisi, yoğun günlerde bahçesiyle de cemaate ev sahipliği yapıyor.

CAMİ İMAMINI TANIYORUZ

Duvarları ince işçilikle tasarlanan ve konuklarına ferah bir konsept sunan camimizi, büyük bir titizlikle gezip inceledikten sonra Camimizin İmamı Mehmet Ali Sağdıç ile görüşüyoruz. Batman İmam Hatip Lisesi’nin ilk mezunlarından olan Mehmet Ali Hocamız, 1982 yılında Yıldız Camisi’nde imamlık yapmaya başladı. 1987 yılında Kudret Camisi açıldıktan sonra buraya geçen hocamız, 33 yıldır imamlık görevini sürdürüyor.

RAMAZAN, SABIR AYIDIR

Ramazan Ay’ına ilişkin sohbet ediyoruz hocamızla. Ramazan Ay’ının, sabır ayı olduğunu belirten Sağdıç “Ramazan denince akla coşku ve manevi bir haz geliyor. Müslümanların hatta ölmüş insanların da rahmetle beklediği, şeytanların zincire vurulup Müslümanların imam ehlinin cezasının eklendiği bir ay günüdür. Ramazan ayı sabır ayı, Kur’an ayı, mağfiret ayı, ibadet ayı, ihlâs ayı, takva ayı yani Müslümanların kendini gözden geçirme ayıdır” diyor.

CAMİMİZ, 5 VAKİT NAMAZDA DOLUYOR

Kudret Camisi’nde günün 5 vakit namazında yoğunluk yaşandığını söyleyen Mehmet Ali Hocamız “Camimiz 5 vakit namazda cemaati olan bir camidir. Sabah namazımızı en az 150 kişilik cemaat grubumuzla kılıyoruz. Diğer vakitlerde ise caminin yarısından fazlası doluyor. Bu benim için bir onurdur. Batman halkı, dinine bağlı bir halk. Camilerde yaşanan yoğunluk da bunu gösteriyor” diyor.

CAMİYE EK BİNA YAPILIYOR

Yaşanan yoğunluktan dolayı camiye ek bina yapıldığını belirten Cami İmamımız Sağdıç “Camimiz her vakitte dolduğu için cemaat, bahçede namaz kılmak durumunda kalıyor. Bu yüzden 500 metrekarelik ek bir alan inşa ediyoruz. Bu alanımız alt katı kadınlar için taziye evi ve yemekhane, üst katı erkekler için ve diğer kat ise Kur’an Kursu olarak kullanılacak. Ayrıca mahallemizde bulunan gençleri camilere kazandırmak için bir etkinlik alanı oluşturacağız. Bu alanda kütüphane, masa tenisi, bilgisayar odası gibi etkinlikler olacak. Böylelikle gençlerimizi camilere kazandıracağız” ifadelerini kullanıyor.

RAMAZAN’DA DAHA YOĞUNUZ

Ramazan Ay’ında özel programlar için cemaatle bir araya geldiklerini de söyleyen Hocamız “Ramazan Ay’ı ile beraber sabahları yaz Kur’an Kursu, öğlenleri Kur’an mukabeleleri, ara sohbetler ve akşamları da teravih namazlarını kılıyoruz. Bu yüzden Ramazan Ay’ında çok yoğun oluyoruz. Yani kısacası camimiz 24 saat açık kalıyor” diyor.

MUHTAÇLARA YARDIM ÇAĞRISI

Ramazan Ay’ında muhtaçlara yardım edilmesinin önemini belirten Mehmet Ali Sağdıç Hocamız “Ramazan Ay’ının büyük bir önemi vardır. Herkes nasıl savaşta seferber oluyorsa, bu ayda da insanlar seferber olurlar.  Muhtaçlara imkânlarımız doğrultusunda mutlaka yardım yapmalıyız. Bol bol sadaka verelim” çağrısı ile sonlandırıyor sohbetimizi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete