GÜNDEM

KÜLLİYE İNŞAATI TAMAMLANMAK ÜZERE

Batman Esentepe’de yapımı devam eden Güneydoğu’nun en büyük cami ve külliyesinin kaba inşaatı, tamamlanma aşamasına geldi.

KÜLLİYE İNŞAATI TAMAMLANMAK ÜZERE
06-08-2021 06:11
BATMAN
Google News

MÜFTÜ, KÜLLİYE İNŞAATININ HER AŞAMASINI TAKİP EDİYOR

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Necat Nasıroğlu Vakfı tarafından geçtiğimiz yıl Esentepe'de yapımına başlanan külliye inşaatını inceleyerek, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

YAŞAM ALANINA DÖNÜŞECEK

Külliye inşaatının her aşamasını takip ederek sık sık inşaat alanını inceleyen Müftü Erhan “Yaklaşık 100 kişilik ekiple külliyenin tamamlanması için yoğun çaba ve gayret sarf ediliyor, yaklaşık bir yıldır devam eden inşaat çalışması sonucu kaba inşaat tamamlanmak üzere iken, ince işçiliğe de en kısa zamanda başlanacaktır. Güneydoğu’nun en büyük külliyesi özelliğine sahip Necat Nasıroğlu Külliyesi tamamlandığında 8 bin kişilik caminin dışında, üç yüz kişilik kütüphane, Gençlik Merkezi, Kur’an Kursu, aile ve dini rehberlik bürosu, bin kişilik konferans salonu, nikah salonu, kitap cafe, 600 kişi kapasiteli taziye evi, 500 araçlık otopark gibi çeşitli sosyal donatılarla hizmet verecek olup çevresinde de ikinci millet bahçesi ve kent meydanı yapılacak” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete