GÜNDEM

KÜLTÜR’DE ELEKTRİK HATLARI YERALTINA ALINIYOR

Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi (DEDAŞ) Batman İl Müdürlüğü, Gültepe’den sonra Kültür Mahallesi’nde de elektrik hatlarını yeraltına almaya başladı.

KÜLTÜR’DE ELEKTRİK HATLARI YERALTINA ALINIYOR
22-11-2016 23:33
Google News

İHALE BEDELİ 6.5 MİLYON TL

İl Müdürü Faruk İşlek, Kültür Mahallesi’ndeki elektrik kablolarının yer altına alınması için 6.5 milyon liralık yatırım gerçekleştirileceğini söyledi. Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte Kültür Mahallesi’nin daha modern bir görüntüye kavuşacağını belirten İşlek “Böylece daha kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi verebileceğiz. Çalışmalar sırasında mevcut 35 trafo kaldırılacak, yerlerine 16 adet kabin kurulacak” dedi.

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ BİTECEK

Havai hatlardan kaynaklanan arızalar ve kesintilerin de sona ereceğini savunan DEDAŞ Müdürü Faruk İşlek “Kültür Mahallesindeki şebekemizin tamamını yeraltına alıyoruz. 6.5 milyon TL’ye ihalesi yapılan çalışmalar bittiğinde enerji sorunu giderilmiş olacak. Mahallede 22 kilometrelik kazı yapacağız. Amacımız, abonelerimize sağlıklı enerji sağlarken, görüntü kirliliğini de ortadan kaldırmak” dedi.

BELEDİYEYE TEŞEKKÜR ETTİ

Kazı izni ve kabin yerleri konusunda Belediyeden gördükleri desteği önemsediklerini belirten İşlek “İmar planında Belediyenin kabin yerlerine yönelik bir çalışması yok. Bu yüzden kabinlerin kurulması sırasında yaşadığımız sıkıntıyı, Belediye yetkililerinin devreye girmesiyle aşabildik. Bu bize zaman kazandırdı” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete