GÜNDEM

KÜLTÜREL MİRAS, BU PROJEYLE KORUNACAK…

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından hazırlanan “Yukarı Dicle Vadisinde Soyut Kültürel Mirasın Korunması ve Farkındalığın Arttırılması Projesi” hayata geçiyor.

KÜLTÜREL MİRAS, BU PROJEYLE KORUNACAK…
25-12-2017 19:19
Google News

Proje, İngiltere, Galler ve İskoçya'da faaliyet gösteren hayır kurumu British Council, Birleşik Krallık’ça desteklenmeyi hak kazanan 5 projeden biri oldu. Tarih Vakfı’nın başvuru sahipliği, DİKA ve Mardin Müzesi ortaklığında yürütülecek olan projede, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak Kültür Turizm Müdürlükleri ile Mardin ve Batman Müzeleri yer alacak.

KÜLTÜREL MİRAS, KAYIT ALTINA ALINACAK, KORUNACAK

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ “Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, kültürel mirasın çok zengin olduğu yerler. Bu mirasın varisleri olarak, ecdadımıza layık olabilmek adına, soyut kültürel mirasın korunması için bu projeyi görev bildik. Bölgenin tarihi ve kültürel zenginlikleri arasında olan bu illerde, kırsal alanlarda somut olmayan kültürel mirasın tespit edilmesi, kayıt altına alınması amacıyla çeşitli çalıştaylar ve saha ziyaretleri yapılacak. Tespit edilecek öğeleri içeren bir havuzun oluşturulacak, kısa filmleri hazırlanarak sergi düzenlenecek. Projenin resmi açılış toplantısı 21 Şubat 2018’de gerçekleştirilecek” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete