HALKIN SESİ

KÜMES HAYVANCILIĞININ AÇIK PAZARI

KÜMES HAYVANCILIĞININ AÇIK PAZARI

KÜMES HAYVANCILIĞININ AÇIK PAZARI
03-12-2014 14:23
Google News

Yılbaşı yaklaştı, hindi satışlarında artış yaşandı. Kent merkezinde kümes hayvanlarının satış noktası olarak bilinen Alo Tevşo Pazarı’nda fiyat araştırması yaptık. Hayvan satışlarının arttığını söyleyen esnaf, tavuktan, hindiye, ördekten tavşana kadar birçok hayvanı, bu pazarda satışa sunuyor.

HİNDİ SATIŞLARINDA PATLAMA

Alo Tevşo Pazarı’nda küçükbaş hayvan satışı yapan esnaf, piyasanın hareketlendiğini söyledi.

Kümes hayvancılığı yaparak vatandaşlara hizmet veren esnaflar, hindi, tavuk, tavşan, ördek, horoz satışı yaparak ekmeğini kazanıyor. Kış mevsiminde satışların arttığına vurgu yapan Aydın Daldal “tavuk, hindi, ördek satıyorum. Havalar soğuyunca işlerimiz artıyor. Hindilerimiz 150 Tl’ye kadar var. Tavukları 25 Tl’den ördekleri ise 15–20 Tl’den satıyoruz. Şu anda yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte hindi satışları arttı. Yılbaşına yaklaştıkça satışların had safhaya ulaşacağına inanıyoruz” dedi.

PAZARIN EN ÇEKİCİ HAYVANI: ÇİN TAVUĞU

Fiyatları 25–30 Tl arasında değişen Çin tavuklarının büyük rağbet gördüğünü açıklayan Ahmet Durak “Çin tavuğu küçük ve sevimlidir. Hem beslemek için hem de tüketmek için uygundur. Bu yüzden çok fazla rağbet görüyor” dedi.

TAVŞANLAR, SEVİMLİLİKLERİYLE İLGİ ODAĞI

Kümes hayvancılığının açık pazarı haline gelen Alo Tevşo’da satılan rengârenk tavşanlar da rağbet görüyor. Vatandaşlar tarafından beslenmek için satın alınan tavşanların 25–30 Tl’den satıldığını söyleyen esnaf “tavşanlar, özellikle bahçesi terası olan evlerde beslenmek için en uygun olan hayvanlardır. Vatandaşlar, tavşanlarla ilgilenerek stres atıyorlar, çocuklarına hayvan sevgisini aşılıyorlar” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Nisan 2024 e-gazete