GÜNDEM

“KUMRU ÖĞRETMEN ÖLÜME Mİ TERK EDİLİYOR?”

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

“KUMRU ÖĞRETMEN ÖLÜME Mİ TERK EDİLİYOR?”
21-06-2016 20:22
Google News

Milletvekili Aslan soru önergesinde, 8 Haziran 2014 tarihinde Hakkâri’nin Yüksekova İlçesinde 30 yaşındaki Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Kumru Konak’ın, evinde uyurken yan taraftaki inşaatın çökmesi sonucu ağır yaralandığını ve işçilerin yardımıyla duvarın altında çıkarılarak Yüksekova Devlet Hastanesi'ne, oradan da ambulans helikopterle Van’daki özel bir hastaneye kaldırıldığını hatırlattı.

BAKANLIĞINIZ NEDEN REHABİLİTASYON MERKEZLERİ AÇMIYOR?

Beyni oksijensiz kalan Konak’ın, ailesinin isteğiyle getirildiği İzmir'deki Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındığını ancak yatağa bağlı şekilde yaşam mücadelesi verirken doktorların tavsiyesi üzerine eve gönderildiğini belirten Aslan “Kumru, Ege Üniversitesi'nde gördüğü tedavinin ardından yapılacak bir şey kalmadığı söylenerek evine gönderildi. Nedeni ise Türkiye'de bilinci kapalı hastalar için fizik tedavi olanağı bulunmamasıydı. Kumru hakkında ‘Türkiye’de tedavi olamaz’ raporu hazırlandı. Raporda Almanya Kliniken Schmıeder Neurogisches Fach-Und Rehabilitasyon Merkezi’nde 6 ay tedavi görmesi gerektiği Sağlık Bakanlığı’na sunuldu ancak Bakanlıktan ret cevabı geldi. ‘Türkiye’de tedavi olamaz’ raporu olan hastalar için neden tedavi imkânı sağlanmıyor? Bu hastalığın tedavisi için neden rehabilitasyon merkezi açılmıyor? Tedavi imkanınız yok ise Kumru Öğretmen, yurtdışındaki rehabilitasyon merkezine neden gönderilmiyor? Kumru Öğretmenin geçirdiği her dakika onun aleyhinde işlerken Bakanlığınız bu duruma sessiz mi kalacak? Bakanlığınıza bu konuda ayrılan bütçe kimleri kapsıyor? Kumru Konak’ın durumunda Türkiye’de kaç hasta var? Bu hastalar Türkiye’de tedavisi mümkün olmadığından yurtdışına gönderilmeyip ölüme mi terk ediliyor?” sorularına yer verdi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete