GÜNDEM

KUR’AN DERSLERİ ARTIK ONLİNE…

Diyanet İşleri Başkanlığı, Haydi Türkiye Evden Kur'an Öğrenmeye sloganıyla uzaktan eğitim üzerinden 6–12 kişilik sınıflar oluşturarak, Kur’an dersleri düzenleyecek.

KUR’AN DERSLERİ ARTIK ONLİNE…
23-12-2020 15:17
Google News


Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, grupların, 14-18, 19-30 ve 31 yaş üzeri olacak şekilde oluşturulacağını bildirirken “Koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan Kur'an-ı Kerim eğitimi verilecek. Programa 14 yaş üzerindekiler katılabilecek. Sistem, kayıtlar tamamlandıktan sonra il ve ilçe müftülüklerin kullanımına açılacak. Kayıt sayısına göre imkanlar dahilinde 14-18, 19-30 ile 31 yaş ve üzeri gruplar oluşturulacak. Uzaktan eğitimle düzenlenecek canlı dersler, 6-12 kişilik sınıflar halinde yapılacak. Erkeklere erkek, kadın vatandaşlarımıza da kadın görevlilerimiz Kur'an eğitimini verecek” dedi.

DERS SÜRESİ 40 DAKİKA OLACAK
Dinç “Program, ortak bir ağ veya uygulama üzerinden yapılacak. Haftada 3 gün, günde 2 ders saati, bir ders saati 40 dakikadan oluşacak şekilde 2 aylık bir program söz konusu olacak. Ders günleri ve saatleri konusunu öğretici ve öğrenci birlikte belirleyecek. Görevlilerimizin tamamı yaz Kur'an kursları münasebetiyle eğitim öğretim formasyonu eğitimi de aldı. Diyanet İşleri Başkanlığının bu güvenli hizmet ağına, Kur'an okumasını bilmeyen bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

BAŞVURU VE PROGRAMA İLİŞKİN DİĞER DETAYLAR
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce başlatılan programa başvurular, "www.diyanet.gov.tr" adresi üzerinden yapılabilecek. İki tur şeklinde gerçekleştirilecek programın ilkine başvurular 21 Aralık-3 Ocak tarihleri arasında alınacak ve dersler 28 Aralık-21 Şubat tarihleri arasında yapılacak. İkinci tur başvurular ise 4–17 Ocak tarihleri arasında yapılacak ve dersler 11 Ocak - 7 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Engelliler için seçeneklerin de oluşturulduğu programa, Braille okumayı bilen görme engelliler ile işitme engelliler de başvuru yapabilecek. Programa kayıt yaptıran işitme engelli vatandaşlar, https://egitimhizmetleri.diyanet.gov.tr/Documents/Elif-ba.pdf" linki üzerinden kitabın PDF formatına ücretsiz erişebilecek.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete