SPOR

Kuraş Sporu Türkiye'de Yeniden Canlanıyor

Kuraş sporunun Türk ata sporlarından biri olduğunu vurgulayan Muammer Maden, Türkiye'de yapılan şampiyonaların ilgiyi artırdığını belirtti.

Kuraş Sporu Türkiye'de Yeniden Canlanıyor
26-03-2024 12:09
Google News

AA muhabiri Muammer Maden, 3 bin yıllık geçmişi olan kuraşın Türk ata sporlarından biri olduğunu söyledi. Maden, Türkiye'de kuraşın 30 yıldır tanındığını ve 2018'de eski asbaşkan Bünyamin Er'in çalışmalarıyla yeniden canlandığını ifade etti.

Karaman'da düzenlenen Ümitler Türkiye Kuraş Şampiyonası'na 211 sporcu katıldığını belirten Maden, Nisan'da Gençler Türkiye Şampiyonası ve mayısta Büyükler Türkiye Şampiyonası'nı düzenleyeceklerini söyledi.

Dereceye giren sporcuların Avrupa Kuraş Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceğini belirten Maden, Türkiye'nin kuraşta söz sahibi bir ülke olmayı hedeflediklerini belirtti. Yaklaşık 250 olan lisanslı sporcu sayısını 1200'e çıkaran Maden, bu sayıyı daha da arttırmayı planladıklarını ifade etti.

Uluslararası Kuraş Federasyonu ile görüşmeler yaparak kasımda düzenlenmesi planlanan Dünya Kuraş Şampiyonası'nı Türkiye'de yapmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete