GÜNDEM

KURBAN ETİ NASIL KORUNMALI?

Kurban Bayramı nedeniyle hemen hemen her evde kurban eti muhafaza etme telaşı başlarken, kasaplar ise etin nasıl korunacağına dair önemli bilgiler verdi.

KURBAN ETİ NASIL KORUNMALI?
24-08-2017 22:17
Google News

Kurbanlık hayvan kesildikten sonra etin, soğuyana kadar bekletilmesi gerektiğini söyleyen Batman Et Tanzim İşletmecileri “Kurban etindeki kanın akması için, kurban kesildikten sonra havada en az 2–3 saat asılı kalmalı. Kan aktıktan sonra soğumuş et, daha da soğutulması için buzdolabına konulur. Buzdolabının ısısı 0 ve 2 derece arasında olmalı” dedi.

NAYLON POŞET KULLANMAYIN

Eti korumak için naylon poşetlerin kullanmaması gerektiğinin altını çizen kasaplar, “Bize gelen etlerin çoğu taze et olmasına rağmen, içerisi yeşermiş ve kokmuş olarak geliyor. Bu da etin sıcak sıcak direk buzdolabına konulmasından kaynaklanıyor. Et soğutulmadan buzdolabına konulmamalıdır. Yapamıyorsan en temizi kasaplara yaptıracaksın. Hijyen açısından kesilen etler naylon poşetlere kesinlikle konulmamalı. Evlerde kesilen etler porselen veya çelik tepsiler içinde üzerileri streçlenerek muhafaza edilmeli” dedi.

KEMİK PARÇALANIRSA DAYANMA SÜRESİ AZALIR

Kurban etlerinin parçalanmasına da değinen kasaplar, “Muhafaza edilecek eti parçalarken çok satır kullanmayacaksın. Ne kadar satır kullanılırsa kemik o kadar çok parçalanıyor. Böyle olunca kemiğin içindeki ilik boşalır ve etin dayanma süresi azalır” ifadelerini kullandı. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete