YAŞAM

Kurbanlıklar elde kaldı

Kurban Bayramı’nın üçüncü günü Batman Hayvan Pazarlarında elde kalan kurbanlıkların fiyatları düştü.

Kurbanlıklar elde kaldı
30-06-2023 13:05
30-06-2023 13:07
Google News

Bayramın üçüncü günü  Batman Hayvan Pazarlarında kurbanlık satışları devam etti. Üreticinin elinde kalan ve satılamayan kurbanlıkların fiyatları düştü. Bayram öncesi en az 7 bin TL’den başlayan kurbanlık fiyatları, 5 bin TL’ye kadar gerildi. Büyükbaş hayvan satamadıklarını belirten satıcı "geçen sene 15 bin liraya sattığımız kurbanlıklar bu sene 50 bin lira olmuş. Vatandaşların alım gücü kalmadı. Bu sene pazara getirdiğimiz hayvanlardan bir tanesini bile satamadım. Kurbanlıklarda kilo hesabı değil, peygamber pazarlığı yapılır. 45 kilogram gelen bir hayvan 7 bin 500 TL’ye satıldı. Şimdi ise elde kalanlar 5 bin TL’ye satılıyor. Aslında üretici zarar da kar da etmiyor” dedi.

BESİCİ ZARARDA

Maliyet hesabına göre besicinin zararda olduğunu kaydeden satıcılar, marketlerin son yıllarda kurbanlık satışı yapmaya başlamasının kendilerini olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekti. Bir diğer satıcı  ise gelen zamların kurban satışlarını azalttığını aktardı. Bayramda bağış yapan vatandaşları uyaran satıcı “Bildiği bir garibanı doyursun ama gittiği yeri bilsin. Kurban kesecek olan vatandaşlar da kendi gördüğü şekilde kurbanını kessinler. Marketler kurbanlık veriyor artık. Onlar kurbanlık değil benim gözümde” dedi.

“100 TANEDEN 20’SİNİ SATABİLDİM”

Mallarının birçoğunu satan ve elinde kalan hayvanları toplamaya başlayan satıcı ise “Şu an elimizde küçükler kaldı. Pazarda sadece yerli besiciler bulunuyor. Ben her sene kurbanlık üretiyorum. 100 tane vardı 20 tanesini satabildim” dedi. (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete