GÜNDEM

KURGU DEĞİL GERÇEK!...

Ülkelerinde yaşanan savaştan kaçarak Batman’a sığınan mülteci aileler, zor koşullar altında yaşam mücadelesi veriyor. Savaşın soğuk yüzünü henüz küçük yaşlarda hisseden çocuklar ise her şeyden habersiz, sığındıkları kentlerde yaşama ayak uydurmaya çalışıyor.

KURGU DEĞİL GERÇEK!...
29-08-2016 21:20
Google News

Suriye ve Irak’ta yaşanan savaşın yanı sıra hemen yanıbaşımızda bulunan Mardin, Şırnak ve Diyarbakır’da yaşanan çatışmalar da Batman’a göçleri arttırdı. Batman, savaştan kaçan halkların ilk sığındığı limanlar arasında yer aldı. Batman’a yerleşerek yaşamını zor koşullar altında sürdürmeye çalışan sığınmacılar, hayırsever kurum ve vatandaşlardan gelen yardımlarla ayakta kalmaya çalışırken, çocuklar ise geldikleri kente alışmaya çalışıyor.

ÇOCUK HERYERDE ÇOCUKTUR...

Yaklaşık 3 gündür Batman’la ilgili sosyal paylaşım sitelerinde dönüp dolaşan bu fotoğraf karesi, mülteci çocukların içinde bulunduğu zor koşulları bir kez daha ortaya koydu. Yaşanan savaş koşullarından kaynaklı Batman’a yerleşen mülteci bir ailenin 4 çocuğu, akşam saatlerinde bir beyaz eşya mağazasının önüne kilim sererek camekândaki televizyonu saatlerce izledi. Beyaz eşya mağazasının önüne serdikleri kilimde ayakkabılarını çıkararak oturan ve dondurma yiyerek TV izleyen 4 çocuk, çevredeki bir esnaf tarafından cep telefonu ile kaydedildi. Fotoğrafı çeken esnafla iletişime geçen muhabirlerimiz, görüntünün kurgu değil, gerçek olduğunu teyit ettirdi. Fotoğraf karesi, savaşın soğuk yüzünü bir kez daha derinden hissettirdi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete