YAŞAM

KÜRT DİL PLATFORMUNDAN BARO ZİYARETİ

PZK-Batman (Kürt Dil Platformu) Bileşenlerinden oluşan heyet, Batman Barosunu ziyaret etti. Heyet Baro Başkanı Av. Erkan Şenses ile görüştü.

KÜRT DİL PLATFORMUNDAN BARO ZİYARETİ
28-10-2021 11:02
28-10-2021 15:03
BATMAN
Google News

PZK-Batman (Kürt Dil Platformu) Bileşenlerinden oluşan heyet, Batman Barosunu ziyaret etti. PZK sözcüsü Elif Kıvırcık, PZK-Kürt Dil Platformunu tanıtırken “Kürt Dil Platformu üç senedir siyasetçiler, sivil toplum örgütleri, aydın, akademisyen, dil bilimcileri ve kişilikler tarafından Kürt dilinin resmi ve eğitim dili olması amacıyla kurumuştur. Kurulan PZK Kürt Dil Platformuna bağlı olarak, aynı amaçla yakın zamanda PZK-Batman (Kürt Dil Platformu) temsilciliği kuruldu. Ziyaretimizin amacı Baronun da Kürtçenin resmi dil olmasını gündemine alması ve bu çalışmaya ortak olması. Aynı zamanda imza kampanyasına da destek olmasıdır. Bu çalışmada önerileriniz ile daima koordineli olmak ve desteğinizi görme beklentisi içindeyiz” dedi.

Batman Baro Başkanı Şenses, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken “Kürtçenin resmi dil olması talebi meşru bir haktır, insan hakları ile ilgili olmazsa olmazıdır. PZK’nin istekleri daima gündemimizde olacaktır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete