GÜNDEM

“KÜRT MESELESİ, SİYASAL YOLLA ÇÖZÜLEBİLİR”

BARO’LARDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA;

“KÜRT MESELESİ, SİYASAL YOLLA ÇÖZÜLEBİLİR”
12-10-2016 19:53
Google News

Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Dersim, Hakkâri, Kars-Ardahan Bölge Barosu, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa ve Van Baroları, kayyum olarak Belediyelere atanan siyasetçilere yönelik gerçekleşen saldırılar ile Hakkâri’nin İlçelerinde meydana gelen saldırıları kınadı.

“KÜRT MESELESİ SİYASİ BİR MESELEDİR, SİYASİ KANALLARLA ÇÖZÜLMELİDİR”

Silahların devrede olduğu, şiddetin sorunları çözmede bir araç olarak kullanıldığı bu atmosferde, yaşam hakkından siyaset yapma hakkına, eğitim hakkından çalışma hürriyetine ve basın özgürlüğüne kadar yaşamın bütün alanlarının, şiddete teslim olduğunu ifade eden Doğu ve Güneydoğu Bölge Baroları “Kürt meselesi siyasal bir meseledir ve siyasal kanallar dışındaki çözüm arayışları meşru ve mümkün değildir. Siyasetin normalleşmesi, kendi mecrasında toplumsal sorunlara çözüm araması konusundaki zorunluluğa rağmen maalesef siyaset, silahların gölgesinde kalmakta ve sorunları çözme imkânını kaybetmektedir” açıklamasını yaptı.

CİNNET HALİ VE TOPLU İNTİHARA HAYIR!

Siyasetin tıkandığı bu dönemde, şiddetin son bulması ve siyasal alanda acil bir normalleşmeye ihtiyaç varken, AKP Van Özalp İlçe Başkan Yardımcısı ve Dicle İlçe Başkanı’nın, uğradıkları silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdiğini açıklayan Baro Temsilcilikleri “Yüksekova’da 4 kişi, Şemdinli’de yapılan saldırıda aralarında sivillerin de olduğu 18 kişi, yaşamını yitirmiştir. Yapılan saldırıları kınıyoruz, şiddete ve şiddet kültürüne asla teslim olmayacağız. Bugünümüzü olduğu kadar geleceğimizi de tüketen bu cinnet haline, toplu intihara hayır diyoruz” ifadelerini kullandı. (Baro Basın Servisi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete