GÜNDEM

KÜRT MESELESİNİN ÇÖZÜMÜNE İŞARET ETTİ

Gelecek Partisi, İl Kongresini Genel Başkan Ahmet Davutoğlu ve Parti Kurucularının katılımı ile gerçekleştirdi. Gelecek, Güneydoğu’da ilk selamı Batman’dan Genel Başkan Ahmet Davutoğlu ile verdi. İl Kongresinde Abdülbaki Polat, İl Başkanı olarak ilan edildi.

KÜRT MESELESİNİN ÇÖZÜMÜNE İŞARET ETTİ
26-07-2020 19:05
Google News

 

KÜRTÇE SELAM VERDİ

Genel Başkan Ahmet Davutoğlu ve Eşi Sare Davutoğlu, Batman Havalimanı’ndan karşılandı, parti otobüsüyle konvoylar halinde şehir merkezine geldi. Rezidans Salonu’na geçen Davutoğlu, kendisini bekleyen kalabalığa Ser Sera Ser Çava diyerek selam verdi. Roj baş diyerek konuşmasına başlayan Davutoğlu “Ankara, İstanbul nasıl hizmet görüyorsa Batman da bizden öyle hizmet görecek. Bizi seçecek misiniz, bizimle birlikte misiniz Batman?” diyerek destek istedi. 

BANA SEROK DENİLMESİNDEN RAHATSIZ OLMUYORUM
Davutoğlu, serok kelimesini de ısrarla kullanarak “Serok vezir demelerinde neden rahatsız olayım? Ana dilin eğitim ve sosyal hayatta öğretilmesinin toplumsal barış ve dayanışmayı tahkim edeceğine inandığını söyleyen Davutoğlu, “Yurt dışında bana prime minister dendiğinde rahatsız olmayanlar, serok vezir dendiğinde niye rahatsız oluyor? Bu toprakların has dili olan Kürtçe olarak seslenildiğinde niye rahatsız oluyorlar? "

BATMAN, BAYRAK YARIŞINI BAŞLATTI
1. Olağan Kongre’de konuşan Davutoğlu, “Her zaman olduğu gibi meydan okumalara hazır olan yiğit Batmanlı kardeşlerim, biz varız dedi ve gerekli ilçe kongrelerini kısa sürede tamamlayarak bu bayrak yarışını başlattı.  Bu başarıya imza atan değerli İl Başkanımız Abdülbaki Polat, Kurucular Kurulu Üyemiz Diyaeddin Uçar, Merkez İlçe Başkanımız Ömer Er, Gercüş İlçe Başkanımız Tahir Kaya, Kozluk İlçe Başkanımız Aydın Çetinkaya, Sason İlçe Başkanımız Naif Aksoy, Hasankeyf İlçe Başkanımız Halit Taş, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Gençlik ve Kadın Kollarımız ve Gönüllülerimizi kutluyorum. Batmanlı kardeşlerimizin huzurlu hissetmedikleri bir ülkede hiçbirimiz huzurlu olamayız” dedi.

KÜRT SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ
Kürt meselesine değinen Davutoğlu “Kürt meselesi, esas olarak ülkemizdeki demokratik hakların eksikliğinden ve bu eksikliğin istismar edilmesinden kaynaklanmıştır. Sorunu yaratan Kürt vatandaşlarımızın varlığı değil, geçen yüzyılda yaşanan parçalanmaların devlet aklına yüklediği korkular, bu korkulardan kaynaklanan kısıtlamalar ve bu kısıtlamaları istismar eden terör faaliyetleridir. Çözüm, kimliklere dayalı her türlü̈ ayrımcılığın engellenmesi, Kürtlerin demokratik vatandaşlık anlayışı temelinde bu ülkenin eşit ve onurlu vatandaşları oldukları inancının pekiştirilmesiyle sağlanabilir” dedi.

KAYYUM ATAMALARINI ELEŞTİRDİ
Bölge Belediyelerine kayyum atanmasını eleştiren Davutoğlu “Bir tarafta terör örgütü seçilen belediye başkanlarının yanına Kandil’den KCK komiserleri atayarak halkın iradesini hiçe saymıştır ve seçilenler üzerinde vesayet oluşturmuştur. Diğer tarafta seçimlerin üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra kayyum atamaları ile yine bu demokratik irade yok sayılmıştır. Maalesef bugün insanımızın seçme ve seçilme hakkı fiilen ortadan kaldırılmıştır. Bu demokrasimize vurulan büyük bir darbe, teröre verilen güçlü bir destektir. Bu ayrımcılığın devam etmesinden ve aidiyetin ciddi şekilde zedelenmesinden başka bir anlam taşımamaktadır. Unutulmasın terör örgütünün en çok arzu edeceği şey bölge halkının demokratik süreçlere katılımdan kaynaklanan aidiyet duygusunun zayıflamasıdır. 
Her zaman söyledik ve söylemeye devam edeceğiz: Eğer bu belediye başkanlarının tespit edilmiş suçları varsa seçime sokulmamalıydı. Eğer seçimi kazanmışlarsa suçları mahkemece tespit edilip hüküm giymedikçe görevden alınmamalıydılar”
dedi.

ENGELLİ YAZAR, KİTABINI HEDİYE ETTİ

Kongrenin yapıldığı salonu gelen Batmanlıı bedensel engelli Abbas Karabulut, Okumak Su Gibi İhyatçtır adlı kitabını Gelecek Partisi  Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'na hediye etti.

GAZETECİLER SORDU

Batman İl Kongresine katılmak üzere Batman’a gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Batman Basını ile özel toplantıda bir araya geldi.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, İl Kongresi için Batman’a geldi. Davutoğlu, kongrede halka seslendikten sonra Rezidans’ın üst katında gazetecilerin karşısına geçti. Gazetemiz Sonsöz’ün de katıldığı toplantıda Davutoğlu, Gelecek Partisinin hedeflerini anlattı, kendilerine gazetelerinde yer verdiği için Batman Basınına teşekkür etti. gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu “Ulusal basın, ulusal gazete ve televizyonlar bize ambargo uygulayıp bize yer vermezken, yerel basın ise daha cesurca haberlerimizi yaptı, bize yer verdi. Batman Basını’nın, Türkiye’nin en önemli basın dinamiklerinden biri olduğunu en baştan beri biliyorum” dedi.

ALIŞVERİŞ YAPTI,  ÇAY İÇİP SOHBET ETTİ
Batman İl Kongresine katılmak üzere Batman’a gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, çarşı pazar gezdi, bir kafede oturup çay içerken vatandaşlarla sohbet etti.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, İl Kongresi için Batman’a geldi. Rezidans Salon’da yapılan İl Kongresi’nde halka seslenen Davutoğlu, kongre sonrası Eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Gülistan Caddesine geçti. Caddeyi adım adım gezen Davutoğlu, Mısır Çarşısı’nda eşine cevizli sucuk ve kuru üzüm aldı, Şaşmaz Hamur’da böreklerin tadına baktı. Davutoğlu, teklifleri geri çevirmedi, vatandaşlarla aynı kareye girerek fotoğraf çektirdi.  Davutoğlu, daha sonra araçla Öğretmen Evi Bahçesine geçti, vatandaşlarla birlikte çay içip sohbet etti. 

STK’LARLA BİR ARAYA GELDİ
Batman İl Kongresine katılmak üzere Batman’a gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcilerini Otel İzgi Turhan’da ağırladı, sürece ilişkin görüşlerini paylaştı.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, İl Kongresi için Batman’a geldi. Kongre sonrası çarşı Pazar gezen Davutoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelerek, Gelecek Partisi’ni anlattı, Türkiye’de yaşanan sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete