GÜNDEM

KÜRT SORUNUNDA TÜRK MEDYASI MASAYA YATIRILDI

Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM), Diyarbakır’da çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve gazetecinin katılımıyla Kürt Sorunu Bağlamında Türkiye Medyası Çalıştayı düzenledi.

KÜRT SORUNUNDA TÜRK MEDYASI MASAYA YATIRILDI
04-10-2021 11:54
04-10-2021 14:57
BATMAN
Google News

ERCAN ATAY VE HATİCE TÜRKAN DA ÇALIŞTAYA KATILDI

DİTAM, Diyarbakır’da Güneydoğu Bölge Basını ile bir araya geldi. Bir otelde gerçekleşen çalıştaya, DİTAM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Vural, Doç Dr. Sevilay Çelenk, Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şube Eş Başkanı Abdullah Zeytun, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ve çok sayıda gazeteci ile Batman Sonsöz Gazetesi Sahibi Ercan Atay ve Yazı İşleri Müdürü Hatice Türkan da katıldı.

“KÜRT SORUNU, BARIŞÇIL YOLLA ÇÖZÜLEBİLİR”

DİTAM Başkanı Vural, Kürt sorununa ilişkin “30-40’ların görüşü gibi değil, artık Kürt diye bir şey vardır deniyor. Kürt sorunu terörle eş değer görülüyor. Oysa Kürt sorunu, barışçıl bir şeklide çözülebilir” dedi.

KÜRT SORUNUNDA MEDYANIN ROLÜNÜ TARTIŞMAYA AÇIYORUZ

Projenin amacı hakkında konuşan Başkan Yardımcısı Mesut Azizoğlu “Medyanın, Toplumsal alanda çatışmalı konuların çözümündeki katkısı kadar, bizzat çatışmalı durumun gelişmesinde ve derinleşmesindeki rolü de önemli bir tartışma konusudur. Kürt sorunu da hangi boyutuyla ele alınırsa alınsın, medyanın bu sorundaki rolü tartışmanın ayrılmaz bir parçası olmuştur” dedi. Çalıştayda Kürt Sorunu Bağlamında Türkiye Medyası, Çözüm Sürecinde Kürtlerin Türkiye Medyası Algısı, 1990’lardan Günümüze ve Çözüm Sürecinde Kürt Coğrafyasında Türkiye Medyasına İlişkin Algıyı Yeniden Düşünmek, Türkiye’de Toplumsal Barış ve Medya Sorunu ve Barışın İnşasında Medyanın Rolü – Deneyim Paylaşımları konularında sunumlar yapıldı.

4 BÜYÜK ŞEHİRDE ANKETLER YAPILACAK, RAPOR HAZIRLANACAK

Azizoğlu, Diyarbakır, Van, Mardin ve Urfa başta olmak üzere bölgede Kürt vatandaşlarla geniş ölçekli bir saha çalışması yürüteceklerini ve çalışmaların sonucunu Aralık Ayında kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?