GÜNDEM

KÜRT VE ARAP DERNEKLERİNİN KAPATILMASINI ELEŞTİRDİ

Mardin’de bulunan Demokrat Araplar Derneğinin, KHK ile kapatıldığını hatırlatan HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, dedesinin İstiklal Madalyasını Meclisteki Vekillere göstererek, Arapların da bu toprakların kurtarılması için mücadele ettiğini hatırlattı.

KÜRT VE ARAP DERNEKLERİNİN KAPATILMASINI ELEŞTİRDİ
12-01-2017 23:33
Google News

Aslan, Mecliste yaptığı konuşmada “Arap derneği olduğu için mi kapatıldı, demokrat olduğu için mi kapatıldı bilemiyoruz çünkü hiçbir gerekçe sunulmadı. Alevi, Kürt, Arap, Süryani derneklerine bu uygulamayı meşrulaştıranları kınıyorum. Anadolu Arap Birliği Derneği, Genç Demokrat Araplar Derneği ve Anadolu Arap Hareketi Derneği de son 3 yılda kapatıldı.

Hâkimler diyor ki, Vali Bey istiyor diye kapattık. Tabi hâkim bey, bir gün vekil olup bunu dile getireceğimi tahmin etmemiştir. Biz Araplar sonradan buraya gelmedik, milattan önce de buradaydık. 2009 açılımında eski köy isimleri iade edilecekti. Müracaatlara rağmen sadece Tillo Köyü, ismi eski ismine kavuştu. Geriye kalan yüzlerce isim iade edilmemiştir” dedi.

DEDESİNİN MADALYASINI GÖSTERDİ

Dedesi Ali Teyro’nun İstiklal Madalyasını meclisteki Milletvekillerine gösteren Aslan “Bizler farklı din, inanç, mezhep ve ırkların sahipleri olarak hep beraber bu topraklar için savaştık. Bizim dedelerimiz, İstiklal Harbinde bu topraklar için can ve mallarını feda ettiler. Dedem ve dedem gibilerin sayesinde şuanda bu meclis kürsülerinde oturuyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete