GÜNDEM

KURTULMUŞ BATMAN’DAYDI

KURTULMUŞ BATMAN’DAYDI

KURTULMUŞ BATMAN’DAYDI
26-10-2014 18:55
Google News

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Batman’a geldi.

Vali Azmi Çelik, Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle TPAO Kristal Park Tesislerinde kahvaltıda bir araya gelen Kurtulmuş, çözüm sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

''KOBANİ İLE ARAMIZA SINIR KOYDULAR''

Birinci Dünya Savaşından sonra büyük güçlerin masa başında cetvelle sınırlar çizdiklerini ve beraber yaşayan insanları ayırdıklarını ifade eden Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Urfa ile Kobani arasına sınır koydular, aynı akrabalar aynı insanların arasına sınır koydular. Bugün artık bu sınırların bir anlamının kalmadığı bir yere geldik. Bizim bu topraklarda şunu söylememiz lazım 'bu topraklardaki insanları birbirinden ayırmaya kimsenin hakkı yoktur' Batman’ı Edirne’den ayıran hiçbir şey yoktur. Halkların kardeşliğini sağlayacak şeyi hep beraber çözeceğiz. Türkiye'de çok şükür 90’dan sonra iç bütünlüğünü sağlıyor. Türkiye’de değişen en büyük şey ceberrut devlet zihniyeti değişiyor. Ceberrut devletin Diyarbakır’ı Batman’ı ne hale getirdiğini gördünüz. İstanbul’da Kürtçe kaset satılması bile yasaktı. İnsanlar çocuklarına istediği isimi veremiyordu. Birçok sıkıntı ile karşı karşıya kaldı. Şimdi ise Diyarbakır’da Başbakan Şivan Perver ve İbrahim Tatlıses’le beraber Kürtçe şarkı söyledi. Türkiye bölünmedi. Büyük mesafe alındı. Vatandaşın başörtüsünden korkan bir Türkiye vardı. Şimdi çocuklar başörtülü okuyor. Memurlar işlerine gidebiliyor. Türkiye de devlet milletle barışıyor. Aslolan insandır. İnsanın onurunu koru ki devlet yaşasın bunları bilen bir kadro olarak yolumuza devam ediyoruz.'

TPAO Kristal Park’taki toplantının ardından Valiliği ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Alyans Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen AK Parti İl Divan Toplantısına katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?