ESNAF HABERLERİ

Kuru üzüm yok satıyor

Batman’da havaların soğumasıyla vücut direncini korumak ve güçlendirmek isteyen vatandaşlar, enerji veren sağlık deposu kurutulmuş meyvelere yöneldi. En çok tercih edilen ürünlerin başında ise bağışıklık sistemini güçlendiren kuru üzüm yer aldı.

Kuru üzüm yok satıyor
19-10-2023 14:00
19-10-2023 12:52
BATMAN
Google News

Kışın en çok görülen grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak isteyenler, sağlık deposu olarak bilenen kurutulmuş meyvelere yöneldi. Vatandaşların en çok tercih ettiği kurutulmuş meyvelerin başında kayısı, üzüm, hurma, incir, erik ve dut yer aldı. Tezgahlarda bolca talep gören gün kurusu kayısı 150 TL ve kuru üzüm ise 80 -100'den satışa sunuldu.

“TABİ ŞİFA DEPOSU KURU MEYVELERE TALEP ARTTI”

Kış mevsiminde daha çok kuru meyvelere talep olduğunu ve şu anda siparişlere yetiştirmekte güçlük çektiklerini belirten Vasfi Gültekin “Grip ve nezle gibi hastalıklarda artış gösterdi. Tabi şifa deposu olan erik, dut, üzüm ve kaysı kurusu gibi meyvelere talep arttı. En çok kuru kayısı ve kuru üzüme talep var. Birçok hastalığa karşı vücudu koruyor. Kış aylarında siparişlere yetişmeye çalışıyoruz. Fiyatlarımız 100TL’den başlayıp 300 TL’ye kadar gidiyor” dedi. (Gülsüm Erdem/Batman Sonsöz Gazetesi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete