HASANKEYF

KUSEN, BELGELERLE KONUŞTU; “DSİ’YE İNANMIYORUM”

Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda Hasankeyf Belediye Başkanı A. Vahap Kusen’in “Yağışlarla birlikte yeni Hasankeyf Yerleşkesindeki evler, çamur içinde kaldı.

KUSEN, BELGELERLE KONUŞTU; “DSİ’YE İNANMIYORUM”
25-04-2019 19:02
Google News

Yeni yerleşkede su analiz raporlarında da suyun temiz ve içilebilir olmadığı ortaya çıktı. Biz yeni yerleşkeye hemen bugün taşınabiliriz ama temiz içme suyunu nereden bulacağız” yönündeki açıklamalarını gazetemize taşıdık. Açıklamalar, Batman Gündeminde yeni bir tartışmanın kapılarını açtı.

DSİ, VAHAP KUSEN’E YANIT VERDİ

Devlet Su İşleri (DSİ), Kusen’in 18 Nisan 2019 tarihli demecine cevap metni yayınlayarak “İçme suyu kaynağından 2 adet numune alınarak DSİ Diyarbakır 10. Bölge Müdürlüğü’ne gönderildi. Analiz sonuçları irdelendiğinde sonuçların limit değerler içinde kaldığı görülmektedir” dedi.

“İNANMIYORUZ”

DSİ’nin, gazetemizde yayımlanan cevabına ilişkin yeniden açıklama yapan Kusen, bu kez belgelerle konuştu. Su analiz raporlarını ve yeni yerleşkedeki akan çamurlu suyun görüntülerini gazetemizle paylaşan Kusen “DSİ’nin gazetenize yaptığı açıklama gerçeği yansıtmamaktadır. Batman Halk Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan sondajda analız raporu çıkarılmıştır. O raporda verilen raporda suyun uygun olmadığı ortadadır. DSİ nin yaptığı inceleme gerçeği yansıtmamaktadır. DSİ’nin analizlerine inanmıyorum. Yeniden bir analiz çalışması yaptık henüz sonuçlar çıkmadı. Çıktığında kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete