GÜNDEM

Kütüphanecilikte Batman Modeli oluşuyor

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman’da kütüphanecilikte yeni bir döneme girileceğini ve oluşturulacak yeni Batman Modelinin tüm şehirlere örnek olacağını söyledi.

Kütüphanecilikte Batman Modeli oluşuyor
10-01-2023 05:25
09-01-2023 16:26
BATMAN
Google News

İKİ MAHALLEYE YENİ KÜTÜPHANE…

İlk etapta, Batman Valiliği ile Batman Belediyesi tarafından, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürütülen binalarda öğrencilere ders çalışma alanları oluşturmak için incelemeler yapıldı, mevcut kapasite yüzde 42,7 oranında artırıldı. Yeni ve modern kütüphane yapımı için Tilmerç ve Bayındır Mahallelerinde yer tespiti için kolları tekrar sıvayan Batman Valiliği ve Batman Belediyesi, şehre sembol olacak iki yeni kütüphaneyi kazandıracak.

BATMAN MODELİ OLUŞACAK

Bu iki kütüphaneyle mevcut kapasite yüzde 58,4 artacak. Kütüphaneleri eski kalıplardan kurtararak ücretsiz alanlara dönüştüreceklerini ifade eden Vali Canalp “Şehir merkezinde yapımını tamamladığımız Şehit Şenay Aybüke Yalçın Kütüphanesi’ni merkez alarak merkez- çeper anlayışı ile şehrin çeperlerine yeni, modern ve o mahallelinin yürüyerek ulaşabileceği kütüphaneler kuracağız. Ayrıca, yeni yapacağımız kütüphaneleri Green Library (Yeşil Kütüphane) anlayışı ile inşa edeceğiz. Böylece kütüphanelerimiz daha ulaşılabilir hale gelecek. Şehrin merkezine kurulacak bir çocuk ve bebek kütüphanesi için de çalışmalarımıza başlıyoruz. Böylece şehir merkezinde ve çeperlerinde kurulacak kütüphanelere ilave olarak yine çeperlerde oluşturulacak yeni ders çalışma alanları kurulacak. Yeşil kütüphane çalışmamızı tamamlayıp merkezde kuracağımız Çocuk ve Bebek Kütüphanesi’ni de kurduğumuzda tüm Türkiye’ye örnek olacak bir Batman Modeli oluşturacağız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
6 Mayıs 2024 e-gazete