EĞİTİM

KÜTÜPHANEYE ÜCRETSİZ ERİŞİLECEK...

Batman Üniversitesi Kütüphanesi, bilgiye ulaşmayı ücretsiz kılıyor. Üniversite Kurumsal Açık Erişim Sistemi kurarak bilginin paylaşılmasına olanak sunuyor.

KÜTÜPHANEYE ÜCRETSİZ ERİŞİLECEK...
13-03-2015 18:40
Google News

2002 yılında Avrupa Birliği üyelerinin katılımıyla oluşturulan Budapeşte Açık Erişim Bildirgesiyle kabul edilen ve ülkemizde 2014 yılında YÖK’ün başlattığı proje kapsamında Batman Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Açık Erişim Sistemi kuruldu.

DAHA ÇOK KİŞİYE ULAŞILACAK

Açık erişim, bilimsel bilgilere ücretsiz erişim, daha çok kullanım, daha çok kişiye ulaşım, güvenilir ve doğru bilgi, her dilde bilimsel bilginin kullanılmasına ve paylaşılır olmasına olanak sağlayacak. Batman Üniversitesi Açık Erişim ve Kurumsal Arşiv Sistemiyle birlikte Üniversite personeli tarafından üretilecek kitap, makale, bildiri, tez, teknik rapor, fotoğraf, harita, ön baskı, veri setleri, görüntüler ses ve video dosyaları akademik çalışmaların arşivlenip erişilmesi kolaylığı sunuyor. Sisteme üniversitenin web(www.batman.edu.tr) adresi aracılığıyla ve (http://earsiv.batman.edu.tr:8080/xmlui/) adresinden ulaşabileceği bildirildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete