GÜNDEM

KUYUBAŞI TOKİ’DE DEDAŞ’A TEPKİLER DİNMİYOR;

“Haksız yere kaçak cezası kesildi”

KUYUBAŞI TOKİ’DE DEDAŞ’A TEPKİLER DİNMİYOR;
09-12-2018 15:27
Google News

Elektrik faturalarının yüksek yazıldığı ve evlerine haksız yere kaçak cezası kesildiğini ileri süren Kuyubaşı TOKİ Sakinleri, Dicle Elektrik Şirketi’ne ateş püskürüyor.

Kaçak kullanmadıkları halde evlerine Bin–9 Bin TL arasında kaçak cezası yazıldığını ileri süren aileler, durumun düzeltilmesini istiyor.

ÖĞRENCİLER DE AYNI MAĞDURİYETİ YAŞIYOR

Batman Üniversitesi’nde okumak için Medine ve Suriye’den gelen 2 yabancı öğrenci de mahalleli ile birlikte aynı mağduriyeti yaşadı. Suudi Arabistan’ın Medine Şehrinden gelen Ahmed Haddad ve Suriye’den gelen Abdulhadi Kahveci, kiracı olarak oturdukları evde kaçak kullanmadıkları halde 6 Bin 500 TL kaçak cezası ile karşı karşıya kaldıklarını ileri sürdü.

“BİZ KAÇAK ELEKTRİK KULLANMADIK”

Maddi durumları düşün olan ve çevredeki vatandaşların desteğiyle okumaya çalışan iki yabancı öğrenci “1 yıldır Batman’da Üniversite okuyoruz. 1 ay önce DEDAŞ personelleri TOKİ’ye gelerek kaçak elektrik kullanan kullanmayan yaklaşık 500 haneye ceza kesti. Bize de 6 Bin 500 TL ceza kesildi. Biz kaçak elektrik kullanmadık. Zaten evde de çok durmuyoruz. Evde durmadığımız halde her ay düzenli gelen 100–200 TL arasındaki yüksek faturayı ödüyoruz. Şimdi 6 bin 600 TL’lik cezayı nasıl ödeyeceğiz, kara kara düşünüyoruz. Maddi durumumuz yok. Lütfen bu hatayı düzeltsinler” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete