HALKIN SESİ

KUYUBAŞI TOKİ’DE SORUNLAR BİTMİYOR

KUYUBAŞI TOKİ’DE SORUNLAR BİTMİYOR

KUYUBAŞI TOKİ’DE SORUNLAR BİTMİYOR
02-01-2015 20:08
Google News

Mahalle’nin Muhtarları köşemiz için Kuyubaşı TOKİ olarak da bilinen Yenişehir Mahallesi’ne gittik bu hafta. Geçtiğimiz hafta Batman’ın en eski Mahallesi İluh’un sorunlarını gündeme getirmiş, sorunların çözümü için Dedaş’a ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne seslenmişti.

İluh gibi, Kuyubaşı TOKİ de kentin en sorunlu mahallelerinden biri. Sık sık bu konuda haberler yapıyor, bu mahallenin sorunlarını gündeme getiriyoruz. Ancak Kuyubaşı TOKİ yani Yenişehir Mahallesi’nin sorunlarını bizzat Mahalle Muhtarı Hamza Bulgan’dan dinleyeceğiz.

İlk muhtarlık dönemini Kuyubaşı TOKİ’de yaşadığını aktaran Bulgan, Dedaş, Mili Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Vali’ye seslenerek semtin sorunlarının çözülmesini istedi.

Anlayacağınız 1394 haneden oluşan Kuyubaşı TOKİ, sorunlarla boğuşuyor…

AFAD KONUTLARININ FİYATLARI 2 KATINA ÇIKARILDI

Mahalle Muhtarı Bulgan’la Kuyubaşı TOKİ’de gezinirken, soluğu Batman’da yaşanan selden dolayı mahallede yaptırılan AFAD konutlarında aldık. AFAD konutlarının ağır hasarlı olduğunu dile getiren muhtar Bulgan “En büyük sorunumuz devlet tarafından yapılan AFAD konutlarıdır. Konutlar ağır hasarlı. Devlet, bu konutları bize maliyet fiyatına vermişti. Biz her ay kira öder gibi bu konutların sahibi olacaktık. Ancak simdi çevre düzenlenmesi adı altında fiyatlar 2 katına çıkarıldı. 34 bin Tl olan ev fiyatları 80 bin Tl’ye yükseldi. Halkımız bu fiyatı ödeyemez. Evini, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan aldığı çocuk maaşıyla geçindirenler var bunlar nasıl ödesin bu fiyatı? TOKİ insanı çok zor durumda. Bir an önce bu fiyatın aşağı düşürülmesini bekliyoruz” dedi.

OKULA EK BİNA GEREKİYOR

TOKİ’de bulunan Dumlupınar Okulu’nda ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin aynı binada eğitim öğretim gördüğünü söyleyen Mahalle Muhtarı Bulgan, okula ek bina yapılmasını istedi.  İlkokul minikleri ile gelişim çağında olan ortaokul öğrencilerinin aynı binada okumasının öğrencilerin gelişimi açısından uygun olmadığını dile getiren Bulgan “ilkokul ve ortaokul öğrenciler, bu okulda aynı binada eğitim görüyorlar. Okula ek bina yapılmasını istiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu konuda harekete geçmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

3 YILDIR KARANLIKTA YAŞIYORUZ

TOKİ’de aydınlatma sorununa da değinen Bulgan, sokak lambalarının onarılması için Dedaş yetkililerine seslendi. Akşam saatlerinde TOKİ’nin karanlığa teslim olduğunu ifade eden Bulgan “akşam saatlerinde burası hayalet şehir gibi oluyor. Sokaklar karanlığa gömülüyor çünkü sokak lambaları bozuk. Dedaş’a bu konuda defalarca seslendik, ancak kimse dikkate almadı. Karanlığı fırsat bilen art niyetli insanlar hırsızlık ya da uyuşturucu gibi suçlar için özellikle burayı tercih ediyor” dedi.

BİNALAR KALORİFERLİ AMA ELEKTRİK YOK

TOKİ’de bütün dairelerin kaloriferli olduğunu söyleyen Bulgan, elektrik kesintileri yüzünden ısınmakta güçlük çektiklerini ifade etti. Dedaş’ın, TOKİ’nin sorunlarıyla ilgilenmediğini açıklayan mahalle muhtarı Hamza Bulgan “sözde binalarımız kaloriferli ancak kesintiler yüzünden çalışmıyor. Kışı soğukta geçiriyoruz. Dedaş, tüm bu sorunlardan haberdar olmasına rağmen elini taşın altına koymuyor” dedi.

SAĞLIK OCAĞINDA DÜZEN YOK

Semtte bulunan sağlık ocağında güvenlik zafiyeti olduğunu ifade eden Bulgan, İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine seslenerek “sağlık ocağımızda bir düzen yok. Doktorlar sürekli değişiyor. Tam bir doktora alışıyoruz, o doktor gidiyor, yerine yenisi geliyor. Ayrıca güvenlikçi de yok. Sağlık ocağının kapanış ve açılış saatlerinde bir düzen yok. Hastaneler buraya uzak olduğu için buraya bir ambulans da tahsis edilmeli. Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin bu konuda denetim yapmasını, buranın sorunlarını bizzat yerinde görmesini istiyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete