GÜNDEM

Kuyumcular Başkanı’ndan uyarı;

Batman Kuyumcular Derneği Başkanı Şehmus Kaplan, son zamanlarda kuyumcuların isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olaylarına ilişkin açıklama yaptı.

Kuyumcular Başkanı’ndan uyarı;
10-11-2022 21:30
10-11-2022 15:33
BATMAN
Google News

1968 yıllarından bu yana Batman’da kuyumcu olarak görev yapan Kaplan, Kuyumcuları ve müşterileri uyardı. Batman’da kuyumcu sayısının 235’e ulaştığını belirten Kaplan “Bu sayı, az bir değil. Bu arz ve talep meselesidir” dedi.

“KUYUMCU DA MÜŞTERİ DE TEDBİRLİ OLMALI”

Ulutaş Gold’un yaşadığı sıkıntıdan dolayı üzgün olduğunu belirten Kaplan “Batman’da bir daha kuyumcu ve müşteri mağduriyeti yaşanmaması içi herkes dikkatli olmalıdır. Kuyumcular her önüne gelenin ve güçlerini aşan düzeyde emanet döviz ve altını emanet almamalıdırlar. Özelikle vatandaşlarda birikimini her nereye olursa olsun teslim ettiğinde güvenirliği esas almalıdır.

Son yaşanan vakada, tek taraflı değil çift taraflı bir mağduriyet söz konusudur. Her iki tarafın da mağdur olmasına üzüldük. Kuyumcu esnafına tavsiyemiz ayaklarını yorganlarına göre uzatsınlar. Önüne gelene ve güçlerinin üzerinde kimseye borç vermesinler. Bir daha tatsız sorunlarla Kuyumcu esnafının gündeme gelmesini istemiyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete