GÜNDEM

KUYUMCULARDA “SAHTE TRABZON ALTINI” TEDİRGİNLİĞİ!

Batman'da son günlerde piyasaya sürüldüğü belirtilen ve gerçeğinden ayırt edilemeyen sahte Trabzon Altını, kuyumcuları tedirgin etti.

KUYUMCULARDA “SAHTE TRABZON ALTINI” TEDİRGİNLİĞİ!
10-11-2016 22:00
Google News

Kuyumcular Derneği Başkanı Şehmus Kaplan, sahte altınlara karşı kuyumcu esnafını uyardı.

LABORATUAR İNCELEMESİ GEREKİYOR

Piyasaya giren Trabzon Altınının, gerçeğinden ayırt edilemediğine ve “ayar evi” denilen laboratuarlarda incelenerek ayırt edilebildiğine dikkat çeken Batman Kuyumcular Derneği Başkanı Şehmus Kaplan, kuyumcu esnafını ziyaret ederek konuyla ilgili uyarılarda bulundu. Bu altının gerçeği ile hiç bir farkının olmadığını söyleyen Kaplan “Kuyumcu esnafımızı ziyaret ederek ve yazılı açıklamalar yaparak sahte altına karşı uyarıyoruz. Kuyumcu esnafımız, tanımadığı insanlardan altın almamalıdır. Özellikle Trabzon Seti satmak isteyenler olursa altını iyice kontrol etmeliler. Trabzon Setinin en ucuzu 15 bin TL'den başlıyor, 25 bin TL'ye kadar çıkıyor” dedi.

“HER KUYUMCU BUNU AYIRT EDEMEZ”

Kaplan, konuyla ilgili uyarısında “Sahte Trabzon Setleri, gümüş ya da altın sarısı ile hazırlanmış. Bunları her kuyumcu gerçeğinden ayırt edemez. Bu altınları genellikle ateşe tutarak veya ayar evi denilen laboratuara göndererek ancak sahte olup olmadığını tespit edebiliyoruz. Batman'da bir iki esnaf arkadaşımız bu sahte Trabzon Setlerini almış ve mağdur olmuş. Trabzon Seti geldiği zaman ne olursa olsun almayın ilk önce ayar evine ya da bilen bir arkadaşa inceleterek alın” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
7 Mayıs 2024 e-gazete