EKONOMİ

KUYUMCULARDA YENİ DÖNEM BAŞLADI

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Batman Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan, kuyumcu işletmelerinin 31 Aralık’a kadar yetki belgesi almasının zorunlu hale geldiğini açıkladı.

KUYUMCULARDA YENİ DÖNEM BAŞLADI
12-10-2021 13:29
12-10-2021 15:27
BATMAN
Google News

KUYUMCULARDA TAKLİT ÜRÜNLER SATILAMAYACAK

Kuyumculuk faaliyetlerinde hizmet kalitesinin artırılması, haksız rekabetin ortadan kaldırılması ve kayıt dışılığın önlenmesinin amaçlandığı düzenlemeye ilişkin bilgi veren Müdür Kalkan “Yetki belgesi, kuyum ticareti yapılan işletmenin bulunduğu yerdeki Ticaret Bakanlığı il müdürlüğü tarafından Kuyum Ticareti Bilgi Sistemi’nden verilecektir.

Esnafımızın, gerekli 3 belgeyi (ustalık belgesi, vergi borcu yoktur belgesi, faaliyet belgesi) ktbs.ticaret.gov.tr ‘ye yüklemesi gerekiyor. Kuyumcu ticareti, belirli nitelikleri haiz olan tacirler ile esnaf ve sanatkârlar tarafından yapılabilecek, mesleki itibar korunacaktır. Yönetmelikle kuyum işletmesinin kuyum ticaretinin yanı sıra faaliyette bulunabileceği alanlar belirlenmiş, opal, akik, kuvars gibi yarı kıymetli taşlar ile bu taşlardan yapılan tespih gibi süs eşyalarının satışı serbesttir. Kuyumcularda imitasyon (taklit) ürünler bulundurulmayacak ve satılmayacaktır. Hizmet kalitesi artacak, tüketici mağduriyetleri önlenecektir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete