EĞİTİM

LGS’de tercih süreci başladı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sürecinde Batman’da oluşturulan Tercih Danışma Merkezleri bilgilendirme toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran başkanlığında gerçekleşti.

LGS’de tercih süreci başladı
05-07-2023 14:30
05-07-2023 12:22
Google News

Batman Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen LGS tercih danışma komisyonları bilgilendirme toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, RAM Müdürü Mustafa Çakan ve Tercih komisyonlarında görevli rehber öğretmenler katıldı. Öğrencilerin doğru tercihler yaparak ilgi ve yeteneklerine uygun eğitim kurumlarını seçmelerinin, gelecekleri üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğunu vurgulayan Kurtaran, öğretmenlerin değerli katkılarıyla öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine uygun liselere tercih yapacaklarına inandığını ifade etti. LGS tercih sürecinin 3 Temmuz'da başladığını ve 19 Temmuz'a kadar devam edeceğini hatırlatan Kurtaran, öğrenci ve velilerin tercihlerini daha bilinçli bir şekilde yapabilmeleri için Tercih Danışma Merkezlerinden destek almalarının önemine değindi.

TERCİH DANIŞMANLIK MERKEZLERİNİN BULUNDUĞU YERLER

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kitap Okuma Noktası, Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi, Öğretmenevi, Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu, (BATSO binası yanında) ve tüm ortaokullarda. (Milli Eğitim Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete