GÜNDEM

LİCE İÇİN 3 GÜNLÜK OTURMA EYLEMİ YAPILDI

HDP ve DBP İl Teşkilatları, Diyarbakır’ın Lice kırsalında operasyonlar sırasında çıkarılan yangınları protesto etmek amacıyla 3 günlük oturma eylemi yaptı.

LİCE İÇİN 3 GÜNLÜK OTURMA EYLEMİ YAPILDI
03-07-2016 22:05
Google News

Diyarbakır’ın Lice kırsalında güvenlik güçleri tarafından bilinçli olarak çıkarıldığı öne sürülen yangın, günlerdir devam ederken, yangın nedeniyle doğanın tahribata uğradığını savunan HDP ve DBP Batman İl Teşkilatları, Yılmaz Güney Sinema Salonu yanında 3 günlük oturma eylemi yaptı. 3 gün boyunca 20.00 ile 24.00 saatleri arasında gerçekleştirilen oturma eylemine Batman Milletvekilleri, HDP ve DBP İl Eş Başkanları, DTK temsilcileri, KJA yöneticileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

AMAÇ HİN KENEVİRİNİN İMHASI DEĞİL

Hint kenevirlerinin imhası gerekçesiyle çıkarılan yangınların ardında başka amaçların gizli olduğunu savunan partililer “Hin keneviri imha edilmek isteniyorsa, toplanan bitkiler toplanıp bir alana yığılarak imha edilir. Oysa burada Lice’nin bütün köy ve mezraları ateşe verilerek Kürt halkına ve yaşadığı coğrafyaya yönelik bir imha politikası yürütülüyor. İnsanların yaşam yererli ve köyleri yakılıp yıkılıyor. Bu politika, Lice’ye karşı 90’lı yıllarda yürütülen politikanın devamıdır” açıklamasını yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete