GÜNDEM

Lise mezunu Kadın Erkek Subay Astsubay Alımı Başvurusu Başlıyor

Lise mezunu Kadın Erkek Subay Astsubay Alımı Başvurusu Başlıyor

Lise mezunu Kadın Erkek Subay Astsubay Alımı Başvurusu Başlıyor
06-01-2020 01:38
Google News

Lise mezunu subay ve astsubay alımı başvurusu başlıyor.

2020 yılında lise mezunu adaylar arasından Milli Savunma Üniversitesi bünyesine lise mezunu adaylar arasından personel alımı yapılacak. Harp Okulları ve Astsubay MYO 'lara yapılacak alımda başvurular önümüzdeki günlerde başlayacak.

İLK AŞAMA BAŞVURUSU

Milli Savunma Üniversitesi bünyesine lise mezunu adaylar arasından binlerce subay ve astsubay alınacak. Bu alım için adaylar ilk aşamada MSÜ yazılı sınavına girecek. Yazılı sınav ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılacak.

MSÜ subay astsubay alımı ilk aşama sınavı için başvurular 7 Ocak 2020 Salı günü başlayacak. Başvurular ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden alınacak. 10 Şubat 2020 günü başvuruların sona ermesinin ardından MSÜ yazılı sınavı 29 Mart 2020 günü yapılacak. Sonuçları 21 Nisan 2020 günü açıklanacak.

DAHA SONRA YKS 'YE GİRECEKLER

MSÜ yazılı sınavına giren adaylar daha sonra YKS 'ye girecek. Astsubay alımına başvuranlar sadece TYT , subay alımına başvuracaklar TYT ve AYT 'ye girecek. 

YAŞ ŞARTI NE OLACAK?

Subay ve astsubay alımında yaş şartı şu şekilde;

Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (01 Ocak 2000 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak. (01 Ocak 1999 ve sonrası doğumlu) Yaş hesabı, içinde bulunulan yıldan doğum yılı çıkarılarak hesap edilecektir. Çıkarma işlemi sonucunda elde edilen rakam Harp Okulları için 20, Astsubay Meslek Yüksekokulları için 21 ve daha küçük olmalıdır.

Bayan öğrenciler, sadece Harp Okullarına alınacağından bayan öğrencilerin, en fazla 20 (yirmi) yaşında olmaları (2000 ve sonrası doğumlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Nisan 2024 e-gazete